ŠTETA /

Zagreb po treći put pao u Ligi prvaka: Mađari slavili u Areni

Image
Foto: Pixsell/Matija Habljak

Hrvatski rukometni prvak upisao je i treći poraz u skupini Lige prvaka pritom prvi domaći

9.10.2024.
20:37
Pixsell/Matija Habljak
VOYO logo

U prvom susretu 4. kola B skupine rukometne Lige prvaka Zagreb je u Areni izgubio od Pick Szegeda sa 30-35 (12-19) upisavši i treći poraz u skupini, dok je mađarski sastav upisao treću pobjedu.

Image
BRATIĆI U PRVOM PLANU /

Luka i Petar ne strahuju od Škotske: 'Čvrsti su i agresivni, neće biti lagano'

Image
BRATIĆI U PRVOM PLANU /

Luka i Petar ne strahuju od Škotske: 'Čvrsti su i agresivni, neće biti lagano'

Hrvatski rukometni prvak upisao je i treći poraz u skupini Lige prvaka pritom prvi domaći. Nakon četiri kola na Zagrebovom kontu tako je ostala samo pobjeda protiv Aalborga. S druge strane mađarski sastav je ostvario treću pobjedu uz jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Zagreb u ovom susretu nije funkcionirao niti u jednom niti u drugom smjeru.

Nakon početnog vodstva Zagreba, mađarski sastav je uzvratio sa četiri gola u nizu. Zagreb se uspio vratiti izjednačivši na 4-4 nakon devet minuta igre. Izjednačeno je bilo i na polovici prvog dijela (8-8), no u nastavku poluvremena na terenu je postojala samo jedna momčad. Pick Szeged je drugih 15 minuta dobio sa 11-4 za velikih +7 na poluvremenu (19-12). U jednom trenutku Mađari su imali i osam golova viška (19-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je odlično otvorio nastavak, serijom 4-0 smanjio je na tri gola minusa (16-19), a u 43. minuti se približio i na -2 (21-23). No, gosti potom bježe na šest razlike (28-22), a vrlo brzo i na sedam pogodaka viška (31-24). Do kraja susreta više nije bilo nikakve neizvjesnosti, na koncu je završilo 35-30.

Pick Szeged je do pobjede predvodio hrvatski reprezentativac Mario Šoštarić s 10 golova, Bence Banhidi je dodao pet, Magnus Rod četiri gola, a hrvatski rukometaš Marin Jelinić dva gola. Kod Zagreba najefikasniji su bili Ihar Bialiauski s devet, te Lovre Luka Klarica sa sedam golova. Matej Mandić je imao sedam, a Ante Grbavac šest golova.

Preostala tri susreta ovoga kola iz skupine B na rasporedu su u četvrtak, a sastaju se Magdeburg - Industria Kielce, Barca - Aalborg, te Nantes - Kolstad.

Na ljestvici vodi Barca sa šest bodova koliko ima i Pick Szeged, no španjolski sastav ima utakmicu manje. Zagreb je pao na sedmu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petom kolu Zagreb će 16. listopada ugostiti Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo