Francuzi u šoku / Veliko iznenađenje: Švedska izbacila Francusku, idu po peto europsko zlato!

Image
Foto: Pixssel

Reprezentacija Švedske izbacila je Olimpijske prvake, Francuze, iz konkurenciju za titulu europskog prvaka!

28.1.2022.
22:23
Pixssel
VOYO logo

Reprezentacija Švedske porazila je rukometnu velesilu, Francusku, s rezultatom od 34-33 i time izborila šesto finale u povijesti. Švedska je najuspješnija momčad na Europskim prvenstvima s četiri titule, a sada imaju šansu za novu.

Junaci utakmice bili su Jim Gottfridsson s devet pogodaka za Švedsku uz fantastičnu realizaciju od 90 posto. Jednako važan bio je i švedski vratar Andreas Palicka, kojeg popularno zovu 'Panika', s dvanaest obrana i 32 posto uspješnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su bolje započeli dvoboj, vodili su sa 7-3, no u 20. minuti započinje veliki preokret Šveđana, koji su poluvrijeme dobili s 17-14. Velike zasluge za to ima švedski vratar Palicka, koji je ubilježio 7 obrana u prvom dijelu, ali čak i tri pogotka, po čemu je jedno vrijeme bio, posve neočekivano, prvi strijelac susreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu su Šveđani uspjeli održavati prednost, razlika nije išla ispod dva gola razlike, no u 57. minuti Francuska dolazi do samo jednog gola zaostatka (31-32). Pellas diže na 33-31, Mahi pogađa za 33-32, a junak dvoboja Gottfridsson, činilo se, zabija ključni pogodak minutu i pol prije kraja. 

Ključni trenutak utakmice bio je u posljednjim sekundama. Švedska je izgubila napad, Francuska je imala kontru i čistu priliku s pet metara za izjednačenje. Međutim, ukazao se Palicka s još jednom ključnom obranom u posljednjim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo