NEVIĐENA DRAMA U ARENI ZAGREB! / Hrvatski prvak pobijedio Celje u sudbonosnoj utakmici

Image

U susretu posljednjeg kola prve faze natjecanja u Ligi prvaka PPD Zagreb pobijedio je Celje 23-21.

9.3.2017.
20:32
VOYO logo

PPD ZAGREB - CELJE 23-21

Hrvatski prvak je na kraju i obavio svoj dio posla, pobijedio slovenski sastav s dva golova nakon što je u Celju izgubio 28-30 i sada je bolji u međusobnom srazu. No, i ako je PPD Zagreb u četvrtak stigao do pobjede sa željenom razlikom, sve do nedjelje i obračuna Vardara i Kristianstada u Skoplju ‘zagrebaši’ neće znati jesu li izborili plasman u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb se sad uzda u Vardar

Šveđanima je za prolaz dovoljan bod, baš kao i Vardaru za osvajanje prvog mjesta u skupini. Nadamo se, stoga, da će Vardar opravdati svoju ulogu favorita. Problem predstavlja činjenica što je Vardar već osigurao prvo mjesto u skupini pa u zadnjem kolu može igrati opušteno. Ostaje samo nada da će Vardar igrati ozbiljno i pobjedom potvrditi prolaz dalje.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

UŽARENA ATMOSFERA U ZAGREBAČKOJ ARENI: Hrvatski prvak stigao do velike pobjede

Image

UŽARENA ATMOSFERA U ZAGREBAČKOJ ARENI: Hrvatski prvak stigao do velike pobjede

Što se tiče događanja u Areni Zagreb, "vječni" hrvatski prvak odigrao je odlično prvo poluvrijeme i stekao prednost od četiri pogotka. U 13. minuti Zagreb je po prvi puta imao plus tri (4-1). U 24. minuti momčad Silvija Ivandije je prvi put stigla do četiri gola prednosti (11-7) što je zadržala do kraja poluvremena (14-10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lesjak i Mačkovšek spašavali Celje

Celje su u prvom poluvremenu od još većeg zaostatka držali vratar Urban Lesjak sa sedam obrana, te Borut Mačkovšek s pet golova. U domaćim redovima u prvom poluvremenu odlični su bili kapetan Zlatko Horvat sa četiri, te Stipe Mandalinić s tri gola. Zanimljivo, ali u posljednjoj sekundi susreta, vratar Zagreba, inače rođeni Celjanin Matevž Skok, pogodio je s gola na gol za 14-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je sjajno ušao u drugo poluvrijeme i serijom 3-0 (Pavlović 2, Vori 1) stigao do velikih plus sedam (17-10). Skok je u tim trenucima blistao na golu Zagreba. Imao je tri velike obrane u osam minuta drugog dijela. U 43. minuti bilo je i osam golova prednosti (20-12).

Kriza u drugom poluvremenu

Sredinom drugog dijela, došlo je do pada u igri. Celjani su napravili seriju od sedam golova. Zagrebači više od osam minuta nisu postigli pogodak. Od 43. do 51. minute, Slovenci su napravili seriju 6-0, a do 53. i 7-0. Gotovo jedanaest minuta Zagreb je bio bez gola, sve dok nije zabio Mandalinić. Prije toga, Ivandija je zvao minutu odmora nakon koje je Zagreb zabio dva gola za vodstvo 23-20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Minutu prije kraja Celje je smanjilo na 23-21, a domaćin potom zadržao loptu do kraja i ostvario toliko željenu pobjedu. Domaćina su do pobjede predvodili Zlatko Horvat, Stipe Mandalinić i Domagoj Pavlović sa po pet golova, dok su Ivan Stevanović i Skok sakupili po pet obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Borut Mačkovšek i Blaž Janc sa po šest golova, dok je Urban Lesjak sakupio 12 obrana.

Zagreb se probio na šesto mjesto

PPD Zagreb se ovom pobjedom probio na šesto mjesto, posljednje koje vodi u osminu finala. Hrvatski prvak ima devet bodova kao i Celje, ali je bolji u međusobnom skoro. Na posljednjem, osmom mjestu su Danci s bodom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da Vardar i Kristianstad remiziraju zatvorit će se krug sa po tri sastava s istim brojem bodova u kojem su Danci najbolji. Ako pak Kristianstad pobijedi imat će bod više od Zagreba i Celja i zauzet će šesto mjesto.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati susreta posljednjeg, 14. kola B skupine rukometne Lige prvaka:

PPD Zagreb - Celje PL 23-21

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrano u srijedu RN Lowen - Pick Szeged 24-30

U subotu, 11. ožujka: Vive Tauron Kielce - Meškov Brest

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju, 12. ožujka Vardar - Kristianstad


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo