KAUBOJI POBIJEDILI U POSLJEDNJEM ISPITU PRIJE EP-A: / Crnogorci bili vrlo blizu, naši proigrali u pravom trenutku

Image
Foto: PIXSELL
5.1.2018.
22:10
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u "generalci" za predstojeći EURO u Splitu selekciju Crne Gore s 25-22 (13-10).

Iako je utakmica bila i prijateljska, pripremna i humanitarna, bila je na razini natjecateljske jer je bilo očito da su oba izbornika odlučili maksimalno koristiti sve napadačke i obranbene opcije. Hrvatska je od samog početka vodila, u 16. minuti bilo je i +4 (9-5) posebno zahvaljujući Domagoju Duvnjaku koji je pogodio sva tri početna šuta, a onda zaradio posjekotinu na ruci i nakratko izašao iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorci se opasno približili

Crnogorci su bolje započeli drugi dio i u 42. minuti došli na samo pogodak razlike (16-15), u 46. minuti je naš vratar Ivan Pešić dvaput branio šut za izjednačenje, dok je Hrvatska upala u krizu u napadačkoj igri. Srećom, s tri gola Zlatka Horvata Hrvatska se napokon šest minuta prije kraja odvojila na 24-20, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske je najviše zabio Manuel Štrlek (5), Duvnjak je zabio 4, Luka Stepančić, Ivan Čupić i Luka Cindrić po tri gola, Marko Kopljar dva, a Igor Vori i Igor Karačić su postigli po jedan gol.

U subotu konačna objava

Crnogorci, koji su u kvalifikacijama senzacionalno izbacili Ruse, predstavili su se kao čvrsta ekipa, a u Splitu ih je predvodio VaskoŠevaljević sa 6 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Lino Červar za dvoboj s Crnogorcima koristio je usluge skoro svih prijavljenih igrača, u sastavu nisu bili Ivan Stevanović i Denis Buntić, a očekuje se da će u subotu izbornik objaviti i konačan popis za EURO.

Sva sredstva od ovog susreta, kojeg je u Spaladium Areni pratilo oko 10 tisuća gledatelja, namijenjena su Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Split, pa je i to bila lijepa gesta hrvatske rukometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Srbije

Inače, prvi hrvatski suparnik na EURU Srbija poražena je u Beogradu od Makedonije 29-32. Šest golova za Srbiju dao je PetarĐorđić, a pet MijajloMarsenić, dok je Makedonce predvodio GoceGeorgijeski sa sedam pogodaka. Srbi će prije dolaska u Split odigrati još dvije utakmice sa Slovenijom 9. i 10. siječnja u Murskoj Soboti i Velenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, EURO otvaraju Hrvatska i Srbija 12. siječnja u Splitu, a u toj skupini još igraju Danska i Island.

U poluvremenu utakmice proglašeni su i najbolji hrvatski rukometaši i rukometašice u tradicionalnom, 24. izboru Sportskih novosti. Igrač Vardara Luka Cindrić po prvi je puta najbolji hrvatski rukometaš, a naslov najbolje igračice po osmi puta ponijela AndreaPenezić, koja također igra za skopski Vardar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

HRVATSKA - CRNA GORA 25-22

Početna postava: Alilović, Čupić, Stepančić, Cindrić, Duvnjak, Štrlek, Vori,


Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Utakmica je gotova i Hrvatska je pobijedila! Bravo Kauboji!

59' - Kopljar i Cindrić promašili su velike zicere, ali oni ne bi trebali koštati Kauboje pobjede koja je trebala biti i izraženija večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Crna Gora je imala igrača više, ali Duvnjak je fantastično odigrao obranu, presjekao jednu loptu i zabio za +4.

55' - Vasko Ševaljević zabio je šesti gol za goste i njihov je najbolji strijelac. Hrvatska se vraća na tri gola prednosti, razliku koja se održava većim dijelom ovog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Zlatko Horvat se prometnuo u čovjeka odluke! Nakon nekoliko promašaja Crnogoraca, Zlajo je iskoristio svoje prilike i vratio Hrvatskoj tri gola prednosti!

50' - Horvat je zabio za Hrvatsku iz kontre, ali Lipovina je još jednom smanjio rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Karačić je napokon zabio i vratio Kaubojima dva gola prednosti, ali ta se prednost nije dugo održala.

46' - Crna Gora mogla je izjednačiti iz dva zicera, ali Pešić je fantastično obranio oba pokušaja Vujovića. Jedan ga je pogodio direktno u glavu, ali to ga nije zasmetalo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Hrvatska je igrala bez vratara i nakon jedne pogreške, Crnogorci su to iskoristili i približili se na samo -1. Srećom Cindrić je zabio na drugoj strani, ali gosti su ponovno prelako došli do novog gola.

Image
Image

05.01.2018., Spaladium Arena, Split - Prijateljska rukometna utakmica, Hrvatska - Crna Gora. Luka Stepancic. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

41' - Dignuo se i Marko Kopljar i vratio prednost Hrvatske na +3, a ubrzo je Pešić odlično zaustavio pokušaj gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Kauboji se nikako ne uspijevaju odvojiti. Ševaljević i Lasica zabili su za smanjenje prednosti na samo dva gola.

36' - Duvnjak je zaradio prvi sedmerac u nastavku, a Čupić je i drugi puta siguran realizator i Hrvatska bježi na +4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Čupić je zabio prvi gol Hrvatske u nastavku, a Božović je odgovorio na drugoj strani. Nebojša Simić se razbranio i zaustavio Duvnjaka kojemu je ovo prvi promašaj na utakmici.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme utakmice! Pešić je počeo na golu umjesto Alilovića i prvi napad Crnogoraca je zaustavljen, ali i Karačić je promašio dobru priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Kraj je prvo poluvremena, Hrvatska ima tri gola prednosti, a najbolji strijelci su Duvnjak, Štrlek i Stepančić sa po tri gola.

30' - Stepančić nezaustavljivo para mrežu Crnogoraca! Ali Čavor je smanjio na drugoj strani sada je 13-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Kopljar je dobio dvije minute kazne, a Ševaljević je to iskorstio i smanjio zaostatak. Hrvatska igra bez vratara i igra ravnopravno šest na šest u napadu.

27' - Marković je zabio osmi gola za Crnu Goru, a na drugoj strani Horvat je izborio sedmerac kojeg je sigurno realizirao Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

05.01.2018., Spaladium Arena, Split - Prijateljska rukometna utakmica, Hrvatska - Crna Gora. Domagoj Duvnjak. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

26' - Neko vrijeme igra se bez gola. Vratari su se razbranili, a Cindrić nije uspio realzirati jednu sjajnu priliku za +5.

22' - Odlična akcije Kauboja! Horvat je s desnog krila prebacio loptu na drugu stranu do Štrleka koji je bez problema svladao crnogorskog vratara i vratio našu prednost na +3! Alilović je uspio obraniti sedmerac i Hrvatska je u odličnom ritmu.

18' - Horvat je promašio s krila, ali se iskupio odličnom obrambenom reakcijom. Ipak Čavor je zabio i smanjio zaostatak Crne Gore.

15' - Na polovici prvog poluvremena odlično je obranu gostiju probio Luka Cindrić i lijepo poentirao za tri gola prednosti Hrvatske.

12' - Prvi je pogodak zabio i Igor Vori, ali gosti su brzo odgovorili. Brzom akcijom lopta je došla na krilo do Manuela Štrleka koji je bio siguran.

10' - Duvnjak igra odlično te ima tri gola iz tri pokušaja. Posljednji je zaista prekrasan, bez skoka, preko bloka u rašlje, bravo Dule!

7' - Ševaljević je bio siguran izvođač kaznenog udarca i približio je goste na -1. Ali s druge strane je izrađen šut za Stepančića koji je to sigurno iskoristio.

4' - Dva gola zabio je Duvnjak i odveo Hrvatsku na dva gola prednosti. Igrač Crne Gore dobio je dvije minute kazne u vrlo ranoj fazi utakmice što su naši iskoristili. Ali i Jakov Gojun krenuo je rukom prema glavi crnogorskog igrača i zaradio isključenje.

2' - Luka Stepančić zabio je prvi gol za Hrvatsku.

1' - Utakmica je počela i nakon prvog neiskorištenog napada naših, povela je Crna Gora.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo