HRVATSKA ZAMRZNULA ČILE NA -15: / Kauboji odigrali sjajnu utakmicu i osigurali minimalno drugo mjesto u skupini C

Image
Foto: AFP

Hrvatska rukometna reprezentacija je u 4. kolu skupine C SP-a u Francuskoj slavila protiv Čilea s +15 razlike. Na kraju je bilo 37-22.

18.1.2017.
22:11
AFP
VOYO logo

HRVATSKA - ČILE 37:22 (17:9)

KINDERARENA, ROUEN

HRVATSKA: Stevanović 1, Ivić - ; Mihić 8 (1), Duvnjak, Stepančić 3, Gojun, Horvat, Kontrec 1, Božić Pavletić 4, Mandalinić 3, Štrlek, Musa 4, Jotić 5, Mamić 4, Šebetić 1, Cindrić 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČILE: Barrientos, Garcia, Oliva; Ceballos 1, Er. Feuchtmann 4, Baeza, Reyes 3, Kaniu 1, Frelijj 3, Em. Feuchtmann, E. Salinas 4, R. Salinas 2, H. Feuchtmann, Moll 2, Lopez, Donoso 2

SUTKINJE: J. Bonaventura / C. Bonaventura (Francuska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SEDMERCI: Hrvatska 3/4, Čile 2/2

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Čile 10 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska je s igračima koji se do sad i nisu naigrali na natjecanju pregazila Čile. Lovro Mihić proglašen je za najboljeg igrača susreta s osam golova iz osam pokušaja, a vratar Čilea Felipe Barrientos briljirao je u prvom poluvremenu s osam obrana iz deset pokušaja. No, idemo redom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 20 minuta imali osam golova viška

Izabranici Željka Babića već su nakon 20 minuta igre imali osam golova viška (14-8), a do kraja poluvremena uspjeli prednost povećati na osam pogodaka. Ta je hrvatska prednost mogla biti još uvjerljivija da u drugoj polovici prvog poluvremena pred čileanska vrata nije stao Felipe Barrientos koji je obranio čak osam od 10 udaraca naših rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barrientos se ugasio u nastavku

U nastavku utakmice ni Barrientos nije više mogao zaustaviti rastrčane i raspucane hrvatske rukometaše koji su iz minute u minutu povećavali prednost do konačnih. Izbornik Željko Babić u igru nije uvodio Domagoja Duvnjaka, Zlatka Horvata i Manuela Štrleka kako bih i odmrio za Njemačku, sraz protiv aktualnih europskih prvaka koji će dati odgovor na pitanje gdje smo i što smo u odnosu na one najbolje momčadi na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihić zabio osam

Pruženu priliku najbolje je iskoristio Lovro Mihić koji je sa osam golova i uz stopostotnu realizaciju bio najbolji strijelac Hrvatske. Pet pogodaka postigao je debitant Lovro Jotić, a po četiri Marko Mamić, Željko Musa i još jedan debitant Josip Božić Pavletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Stevanović je od 23 šuta zaustavio njih 11, a uspio je postići i pogodak kad su Čileanci povukli vratara na klupu. Strijelce Čilea predvodili su Erwin Feuchtmann i Esteban Salinas sa po četiri pogotka. Felipe Barrientos je završio dvoboj s 10 obrana od 26 udaraca.

Hrvatski rukometaši izjednačili su se na vrhu ljestvice skupine C sa osam bodova koliko ima i Njemačka, protiv koje će izabranici Željka Babića u petak (17.45 sati) igrati utakmicu za prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto donosi dvoboj u osmini finala protiv četvrtoplasirane momčadi u skupini D

Prvo mjesto donosi selidbu u Pariz i dvoboj u osmini finala protiv četvrtoplasirane momčadi u skupini D, a to će biti aktualni svjetski doprvak Katar koji je u srijedu uvjerljivo poražen od Švedske 25-36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju osvajanja drugog mjesta hrvatski rukometaši će utakmicu osmine finala igrati u Montpellieru protiv trećeplasirane momčadi u skupini D, a to će biti Švedska ili Egipat. Šveđanima je u posljednjem kolu dovoljan remi s Egipćanima za osvajanje drugog mjesta. I taj je dvoboj na rasporedu u petak, s početkom u 17.45 sati.


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

60' - GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Mihić je pokupio loptu i zabio za svoj osmi gol. Osam od osam.

59' - Prozvali smo Šebetića, a on je sad zabio. Ima učinak jedan od tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - I Kontrec se upisao u strijelce. A nakon njega ponovno Mihić. Čeka se samo još na pogodak Šebetića, a nije zabio niti Gojun koji igra samo obrenu.

55' - Novi pogodak Mihića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Lovro Mihić je zabio na drugoj strani.

51' - E. Salinas je zabio svoj drugi pogodak na susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Barrientos je promašio s centra, dobro brani, ali loše puca.

48' - Obrana Ivića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Ruka sutkinje je bila u zraku, Mamić je ipak zabio. Barrientos ništa nije mogao, iako ju je dirao. Spustio se Barrientos na 43% obrana, ima samo dvije u drugom dijelu.

44' - Jotić je zabio sa svoje polovice. Ovo je njegov peti gol, Mihić je zabio 4.

42' - Šebetić je opet isključen, ovaj puta samo na dvije minute. Sestre Bonaventura protiv Bjelorusije su mu dale i crveni karton. Napreduje njihov odnos.

40' - Lovro Jotić se digao i sjajno s devet metara zabio svoj četvrti gol na susretu. On je naš najbolji strijelac. Uz Musu koji je također zabio četiri gola.

37' - Stevanović je uzeo svoju devetu obranu.

36' - Musa nakon brze kontre, sa crte, je zabio za najveću prednost Hrvatske +11.

35' - Jotić je vezao dva gola. Igra se jako brzo, obrana Čilea nije agresivna.

34' - Jotić je vidio veliku rupu u sredini i to je kažnjeno golom.

33' - Er. Feuchtmann je zabio sa sedam metara.

32' - Musa je, nakon obrane Stivija, promašio čisti zicer na asistenciju Mihića.

31' - Mihić je prošao do kraja i konačno je netko svladao Barrientosa. U drugom poluvremenu smo počeli s Mamićem kao lijevim vanjskim i Jotićem kao srednjim.

31' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

30' - KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Hrvatska je bolja, ali Felipe Barrientos, golman Čilea, u osam minuta imao je osam obrana od deset šuteva. On je prvo ime ovog susreta sa 80 % obrana. Sjajan vratar!

29' - Barrientos ponovno brani. Ovo mu je osma obrana iz deset pokušaja. Strašno!

29' - Izašao je Kontrec sam na Barrientosa, ali ovaj je ponovo obranio zicer. Dvorana mu plješće. Čovjek ima 7 obrana iz devet pokušaja. I to kakvih obrana! Skoro sve ziceri. Čovjek je glavna zvijezda utakmice!

27' - Stevanović je demonstrirao svoj udarac i nakon obrane zabio sa svog gola. Bravo Stivi!

26' - Luka Cindrić je zabio sa sedam metara.

25' - Barrientos opet Jotiću brani udarac. Barrientos 3, Jotić 0 u posljednjih 4 minute susreta.

22' - Jotiću sedmerac sad brani Barrientos.

21' - Moll je zabio osmi gol Čilea. Odmah u sljedećem napadu kauboja, Jotiću udarac s crte brani Barrientos.

21' - Mandalinić nakon jedan na jedan zabija svoj treći gol na susretu. Musa je isto zabio tri gola, ali iz tri pokušaja.

20' - Stevanović brani pokušaj Čileanca. Prije toga je ulaz blokira Musa.

19' - Asistencija Jokića, realizacija Muse sa crte.

19' - Luka Stepančić je zabio za 12-6.

13' - Stevanović je upisao i treću obranu, treću iz osam udaraca Čilea. Blizu je 40% obrana. U svom smo napadu stvorili višak kojeg kapitalizira Lovro Mihić.

10' - Cindrić je odlično vidio debitanta Božića - Pavletića na desnom krilu koji zabija za 9-4.

9' - Mandalinić je nakon križanja zabio za 8-4.

6' - Erwin Feuchtmann je ponovno zabio za 4-3. Babić je nezadovoljan jer zbog početnih pogrešaka nismo uspijeli otići na +3

5' - Mandalinić je zabio za 4-2. Bila je to bomba koja je već osvanula na društvenim mrežama.

4' - Erwin Feuchtmann je zabio prvi gol za Čile iz igre.

4' - Salinas je zabo sedmerac za 2-1. Božić-Pavletić skrivio je sedmerac.

1' - Gojun je presjekao loptu, Cindrić se sletio i zabio za 1-0. Odmah u napadu Čilea Stevanović je obranio i Stepančić iz kontre zabio za 2-0. Dobro otvaranje Hrvatske.

1' - POČELA JE UTAKMICA. AJMO KAUBOJI! Prvi napad ima Čile.

20.42 - Na redu je himna Čilea "Himno Nacional de Chile".

20.41 - Na redu su himne. Prva se svira "Lijepa naša".

20.31 - Jotić je dao izjavu za RTL uoči susreta: "Oni igraju španjolski stil rukometa, puno trče. Ali pripremili smo se i mislim da neće biti problema".

20.28 - Pero Metličić izrecitirao je sastav Hrvatske.

Stevanović, Mihić, Božić-Pavletić, Mandalinić, Musa, Cindrić, Stepančić

20.00 - Kauboji su izašli na zagrijavanje Kinderarene u Rouenu.


Čilea je autsajder. Međutim, nikako ih se ne smije podcijeniti. U to se uvjerila i Bjelorusija na otvaranju turnira koja je iznenađujuće poražena od Čilea 32-28 (14-14). To je za Čile bila prva pobjeda u povijesti kad je riječ o grupnoj fazi SP-a. Izbornik kaubojaŽeljko Babić najavio je kako će u ovoj utakmici šansu dati igračima koji do sad nisu igrali ili su imali manju minutažu. Domagoj Duvnjak, tako, ne bi trebao igrati i on bi se trebao odmarati za sraz protiv Njemačke, koji bi trebao biti obračun za prvo mjesto u skupini.

I Čileu i Hrvatskoj ova utakmica praktički ništa ne znači. Čileu je glavna utakmica ona protiv Saudijske Arabije. Upravo zbog toga, igrat će rasterećeni. I kao takvi su opasni. Čile će biti dobar trening utakmica i priprema za Njemačku koja će dati odgovor na pitanje gdje je trenutno Hrvatska u odnosu na one najbolje.


Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo