BRAVO / Hrvatska savršena na kvalifikacijskom turniru za OI, za kraj razbili Alžir

Image
Foto: Profimedia

Tijek utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

17.3.2024.
16:00
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska - Alžir

34-22

Hrvatska je pobjedama nad Austrijom i Njemačkom osigurala Olimpijske igre, a danas je zaokružila sjajan tjedan u Hannoveru pobjedom protiv Alžira 34-22.

Image
PRILIKA ZA DRUGE /

Sigurdsson uoči utakmice s Alžirom napravio promjene: Evo tko će malo odmoriti

Image
PRILIKA ZA DRUGE /

Sigurdsson uoči utakmice s Alžirom napravio promjene: Evo tko će malo odmoriti

Što se tiče sastava poštedu izbornika Dagura Sigurdssona dobili su golman Matej Mandić, krila Mario Šoštarić i Marin Jelinić te srednji vanjski Luka Cindrić, a umjesto njih u zapisniku su se našli golman Kristian Pilipović, vanjski Tin Lučin i Mateo Maraš te pivot Nikola Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, napad je bio na razini, već u 5. minuti bilo je 4-0, a razlog ovoj nuli Alžiraca bio je Kuzmanović koji je na golu ponovno bio na visini zadatka. Prvi gol primili smo tek u 6. minuti. Hrvatska je prvi put u 9. minuti imala plus pet (8-3) i to nakon sjajnog poteza Mihića koji je lobao golmana Alžira. Samo dvije minute već je bilo i plus šest nakon gola Klarice. Odgovorili su Alžirci serijom 4-1, pa Sigurdsson nije htio ništa prepustiti slučaju i pozvao je minutu odmora. Igrači su odmah odgovorili i vratili plus pet. Nakon što zabili za 14-9 preko Glavaša u 20. minuti bez gola smo bili više od devet minuta kada je isti igrač opet zabio za 15-10.

Nakon nešto nervoznijeg otvaranja nastavka, brzo smo se pribrali te serijom 3-0 u 37. minuti ponovno smo imali plus šest (19-13). U 41. minuti prvi na utakmici imali smo i plus sedam (23-16), a u 51. i plus osam (28-20). Nakon toga prednost je samo rasla. Našu seriju od 5-0 Alžircu prekinuli tek golom za 33-21. Na kraju je završilo 34-22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je i da će uz nas iz ove skupine u Pariz Njemačka koja je u ranijem terminu u nedjelju pobijedila Austriju 34-31. Za Nijemce su najviše zabili Renars Uščins (8) i Julian Koester (8), a Austrijance je predvodio Janko Božović sa sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo