FRANCUSKA U FINALU: / Svjetski prvaci otpuhali slovensku reprezentaciju, čekaju pobjednika susreta Hrvatska-Norveška

Image
Foto: AFP, LOIC VENANCE

Domaćini i branitelji naslova svjetskog prvaka, rukometaši Francuske prvi su finalisti ovogodišnjeg SP-a, oni su u polufinalu u Parizu svladali Sloveniju sa 31-25 (15-12).

26.1.2017.
20:53
AFP, LOIC VENANCE
VOYO logo

Francuska je opravdala status apsolutnog favorita u prvom polufinalnom ogledu, vodila je od samoga početka dvoboja i ostvarila sigurnu pobjedu.

Najefikasniji u sastavu Francuske bili su Nedim Remili sa šest i Valentin Porte s pet pogodaka, dok je Sloveniju predvodio Jure Dolenec s pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska će tako u nedjelju od 17.30 sati imati priliku osvojiti šesti naslov svjetskog prvaka, a suparnik će joj biti bolji iz drugog polufinalnog ogleda u kojemu će se u petak od 20.45 sati sastati Hrvatska i Norveška.

Slovenija će, pak, u subotu od 20.45 sati igrati za brončano odličje protiv poraženog iz susreta Hrvatska - Norveška. U slučaju pobjede, Slovenija bi osvojila svoju prvu medalju na rukometnim SP-ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je dosada četiri puta igrala u finalima SP-a, ima jedan naslov (2003) i tri srebra (1995, 2005, 2009). Protiv Francuske je dva puta igrala u finalu i oba puta izgubila - 1995. na Islandu i 2009. u Hrvatskoj.

FRANCUSKA - SLOVENIJA 31-25 (15-12)

60. minuta: KRAJ UTAKMICE! Francuska je u finalu, završilo je 31-25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta: Petnaest obrana uz 39 posto sigurnosti ima francuski golman Gerard. Opet smo na +6 nakon novog gola Fabregasa.

55. minuta: Igrat će se još pet minuta, a prema viđenom Francuska će biti prvi finalist ovogodišnjem Svjetskog prvenstva. Novi gol, šesti, Remilija to potvrđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53. minuta: Raspjevane tribine polako zaključuju utakmicu! Nešto više od sedam minuta prije kraja, Francuska vodi 27-21. Blaž Janc dvaput za -4. Mahe svojim četvrtim golom (dvojbeni sedmerac) ponovno odvodi domaćine na +5, ponovno tu prednost smanjuje Slovenija. Strijelac je bio Gaber.

46. minuta: Najvećih +6 za Francusku. Zabio je Nedim Remili. Slovenci uzvraćaju vezanim golovima, dvaput je zabio Cingesar. Opet Remili. I opet. Rezultat je 27-21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43. minuta: Bezjak za Sloveniju, Narcisse vraća. Jedanaesta obrana Vincenta Gerarda, a potom ponovno +5 nakon što je ponovno precizan bio Luc Abalo. Smanjuje 20-godišnji Blaž Janc, vraća Nikola Karabatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38. minuta: Rezultat je 19-16 nakon što je za Sloveniju smanjio Miha Zarabec. Nije dugo bilo -3, Narcisse vraća Francuzima četiri gola prednosti. Grebenc precizan, Karabatić neumoljiv za 21-17.

34. minuta: Nedim Remili veže dva gola za +4. Bezjak smanjuje, napokon precizan i Karabatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme! Grebenc pogađa za Sloveniju, Porte vraća sa francuske strane, Kavtičnik precizan za -2.

30. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Bez pomoći Omeyera, s prilično neuvjerljivim Karabatićem i tek jednim golom Narcissea i Abala, Francuska i dalje jača od Vujovićeve reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27. minuta: Gašper Marguč za sloveniskih -4. Dosta nervoze u ovim trenucima, situacija je bila na rubu fizičkog sukoba. Gol za gol - Dolenec, pa Mahe s centra igrališta. Rezultat je 14-10. Situaciju u kojoj je Slovenija promašila napad igrajući bez golmana, N'Guessan kažnjava golom preko cijelog terena. Na četiri razlike smanjuje Gaber, a iz sedmerca nakon isteka vremena pogađa Dolenec za smanjenje Slovenije na 12-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23. minuta: Dolenec precizan sa sedam metara, no uslijedila je sjajna akcija Francuske koja je završila proigravanjem do na crti usamljenog Sorhainda. Na 8-10 smanjuje Vid Kavtičnik, tri razlike u korist Francuske vrća Luc Abalo. Opet je četiri razlike za prvake. Precizan je bio Kentin Mahe, a potom još jednom za najvećih +5.

20. minuta: Kontranapad Francuza završava Porte, a potom odmah isto ponavlja za 9-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16. minuta: Timothey N'Guessan vraća Francuzima ugodnijih +2, Matej Gaber precizan s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11. minuta: Sjajan gol Daniela Narcissea s lijeve strane u trenucima kad su sudačke ruke bile u zraku. Smanjuje Gašper Marguč. Isti igrač iz kontranapada za slovenskih -2, a potom Darko Cingesar pogađa za 5-6.

8. minuta: Adrien Dipanda pogađa za dva razlike u korist domaćina, potom Fabregas svojim drugim golom povećava na 4-1. U ovim trenucima Francuska ima dva igrača manje, a iz sedmerca smanjuje Dolenec. Porte odmah precizan na drugoj strani za 5-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. minuta: Jure Dolenec donio je izjednačenje za Sloveniju, a Francusku u vodstvo neometanim šutem s desnog krila vratio Valentin Porte.

1. minuta: UTAKMICA JE ZAPOČELA! Prvi francuski napad na utakmici realizirao je Ludovic Fabregas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLOVENIJA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred rasprodanom dvoranom, a to znači pred oko 16,000 mahom svojih navijača, Francuska traži put prema borbi za svoj šesti naslov. Eventualni ulazak Slovenije u finale bio bi i njen prvi u povijesti.

U pripremama za ovogodišnji rukometni Mundijal Francuska je dvaput slavila protiv Slovenije. Bilo je 29-27 i 33-26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik ovog susreta igrat će protiv boljeg iz drugog polufinalnog para. Čine ga Hrvatska i Norveška, a ta je utakmica na rasporedu u petak s početkom u 20:45 sati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo