U SRBIJI SE TEŠKO MIRE S ČINJENICOM DA JE HRVATSKA BOLJA: / 'Naši su igrači pojedinačno bolji, atmosfera u Splitu je bila kao u kazalištu'

Image
Foto: PIXSELL

"Čini se da je Hrvatska'razbila' Srbiju, ali tako nije bilo", smatra Škrbić

14.1.2018.
15:58
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u petak odličnom utakmicom svladala Srbiju 32-22 i na uvjerljiv način otvorila Europsko prvenstvo u našoj zemlji. Razlika od 10 golova uistinu je velika i najbolje je pokazala odnos kvaliteta između ove dviej reprezentacije u ovom trenutku.

No ipak, ima nekih koji se s tim ne slažu, a jedan od njih je potpredsjednik srpskog rukometnog saveza Dragan Škrbić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naši su igrači pojedinačno bolji'

"Nikad nisam izgubio od Hrvatske, a sastajali smo se na Svjetskom i Europskom prvenstvu. Sjećam se da smo ih uz Švedskoj na EP-u dobili 14 razlike, a oni su godinu dana kasnije postali prvaci svijeta. Odnos snaga se promijenio, ova hrvatska generacija, kao i prethodna sa Balićem, Metličićem i Lackovićem. Oni imaju kvalitetu kakvu nema nitko drugo na svijetu", rekao je Škrbić za Tanjug pa nastavio:

"U rukometu, čini mi se i u drugim sportovima, kad nose svoj dres daju 150 posto. Siguran sam da su naši igrači pojedinačno bolji, nastupaju u jačim klubovima, ali Hrvati imaju naboj koji utječe da reprezentacije igraju preko mogućnosti. Taj primjer moramo pratiti jer smo sličnog mentaliteta", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo iskoristili veliku šansu'

Smatra da su obje momčadi u tom susretu bili bojažljive na početku:

"Odnos snaga na terenu drugačiji je nego što rezultat govori. Čini se da je Hrvatska'razbila' Srbiju, ali tako nije bilo. Oba tima krenula su bojažljivo, Hrvati su bili opterećeni velikim očekivanjima, a mi nismo iskoristili takvu šansu na startu utakmice da hrabrijom igrom ostvarimo bolji rezultat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera u Spaladium areni bila je fantastična tijekom cijele utakmice, ali Škrbić ju je vidio potpuno drugačijim očima:

"Bilo je korektno. Igrači s obje strane bili su fer, vidjelo se da igraju zajedno u klubovima i da se poštuju. Iznenađen sam publikom, očekivao sam bučniju atmosferu, čak i u nekim trenucima je djelovalo kao da se igra u kazalištu, bez obzira što je dvorana bila puna. Tribine nisu bile veliki faktor, nego postavka igra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo