U infarktnoj završnici Hrvatska srušila Island

Kauboji su nam opet priredili infarktnu završnicu, ali opet je bio sretan kraj za naše.

16.1.2012.
8:06
VOYO logo

Hrvatska kreće u pohod na jedinu medalju koja im nedostaje u kolekciji, a to je naslov europskog prvaka. Prvi su nam na tom putu stajali uvijek neugodni, ali ne i nepobjedivi Islanđani.

Kauboji su uvijek imali vrlo dobra iskustva sa svojim današnjim protivnicima, a sa dva osvojena boda napravili su veliki korak prema drugom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice - Fantastičnom završnicom Hrvatska je pobijedila Island 31:29 i upisala dva boda na početku natjecanja.

60' - 31:29 - Ivano Balić nakon minute odmora odlično je prošao kroz obranu Islanda i izborio sedmerac, kojeg je realizirao Ćupić. Nedugo nakon toga, izveli smo kontru i Štrlek je pogodio za plus tri. Dvije sekunde prije kraja Island je samo smanjio na konačnih minus dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - 29:28 - Mirko Alilović promiče se u velikoj junaka Hrvatske. Skinuo je 15 loptu Islanđanima. Hrvatska ima napad za dva razlike.

58' - 29:28 - Dvije i pol minute prije kraja Hrvatska napokon ima vodstvo. Lijepo je prošao Buntić i pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - 28:28 - Sedmim golom Štrleka imamo novo izjednačenje.

55' - 27:28 - Uvijek moramo loviti Islanđane. Ovog puta zabio je Duvnjak, ali vrlo brzo je Petersson donio novo vodstvo našim protivnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - 26:26 - Buntić se digao je pogodio za izjednačenje. Ipak morat ćemo se braniti s igračem manje jer je isključen Gojun.

53' - 25:26 - Lacković nije iskoristio napad, Island je poveo polukontru nakon koje smo ostali s igračem manje nakon što je isključen Kopljar. Ipak Sigurdssonu je sedmerac napokon obranio Alilović. Novo izjednačenje propustio je donijeti Ćupić nakon što je promašio sedmerac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - 25:26 - Buntić se digao i smanjio, ali Palmarsson je ponovno izmaknuo pozornosti hrvatske obrane i pogodio. Gol zaostatka opet nam je donio Štrlek.

48' - 23:25 - Palmarsson se digao s devet metara i Island prvi puta u nastavku ima plus dva. Dobra je vijest da je Hrvatska kompletna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - 23:24 - Vori je sam ostao na crti i mogao nas je dovesti u vodstvo, ali pogodio je vratnicu. Island je kompletan. Ali sad će Hrvatska imati igrača manje, jer je u obrani isključen Balić. Sigurdsson je donio vodstvo Islandu sa sedam metara.

44' - 23:23 - Buntić je pokušao sam riješiti jedan napad, ali nije uspio. Island je napravio brzu kontru i opet vode. Ipak, u novom napadu uspjeli smo izboriti čak dva igrača više, a to je odmah iskoristio Štrlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - 21:22 - Imali smo priliku za vodstvo, ali je Vori u kontri igrao nogom. Brzo je to kaznio Sigurdsson , ali nije dugo trajalo vodstvo Islanda, jer je Ćupić izjenačio sa sedam metara.

40' - 21:21 - Island je opet mogao otići na dva razlike, ali ukazao se fenomenalni Alilović. Izjednačenje je donio Vori, ali Atlason je vratio vodstvo Islandu. Ipak, to nije dugo trajalo, jer je Lacković pogodio za novo izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - 19:19 - Buntić je zabio i svoj drugi gol i vratio izjednačenje.

36' - 18:19 - Nakon pogotka Atlasona Island opet ima dva razlike. Ipak zadržali smo priključak golom Buntića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - 17:17 - Igra se gol na gol. Prvo je zabio Atlason, pa je uzvratio Lacković, a novo vodstvo Islandu donio je Sigurdsson sa sedam metara. Isto mjerom uzvratio je Ćupić za 17:17.

31' - 15:15 -Mirko Alilović obranom je krenuo u nastavak, a u našem napadu Duvnjak je izborio drugi sedmerac za našu reprezentaciju. Siguran realizator bio je Ćupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela - Nakon prvih 30 minuta Island ima minimalnu prednost (15:14). Imali su naši protivnici u nekoliko navrata veliku priliku da odu na četiri razlike, ali tada se ukazao Mirko Alilović.

30' - 14:15 - Lijepom fintom prošao je Duvnjak i zabio svoj treći gol na prvenstvu. Ipak nakon gola ostao je ležati na parketu i morala mu se ukazati liječnička pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - 13:15 - Sigurdsson je ušao u seriju i svojim četvrtim golom Islandu donio opet plus dva.

27' - 13:14 - Prvi put imamo igrača manje. Dvije minute isključenja dobio je Štrlek, a Sigurdsson je iskoristio sedmerac i zabio za novo vodstvo Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - 13:13 - Hrvatska je ponovno ulovila priključak nakon što su redom zabili Vori, Ćupić i Štrlek.

24' - 10:12 - Nakon što Islanđani propustili nekoliko prilika da odu na plus četiri, odnosno odlično je branio Mirko Alilović, Kopljar se dignuo i pogodio za minus dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - 9:11 - Balić je izborio novo isključenje Islanđana, a igrača više odlično je iskoristio Blaženko Lacković, koji se digao i lijepo pogodio.

20' - 8:11 - Nakon još jedne greške u napadu, Island nam je napravio još jednu kontru i otišao na tri razlike. Izborniku Slavku Goluži nije preostalo ništa drugo nego da pozove minutu odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' - 8:10 - Islanđani drže dva pogotka razlike. Nakon što je Vori pogodio za novo smanjenje vodstva, opet se nismo obranili. Ovog puta Island je pogodio s linije sedam metara.

17' - 7:9 - Po prvi puta u igru je ušao Ivano Balić, ali u svojoj akciji proslavio je golmana Islanda. U brzoj kontri primili smo gol i opet zaostajemo dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 - 7:8 - Štrlek je svojim trećim golom donio izjednačenje, ali već u sljedećem napadu Palmarsson pogađa za novo vodstvo Islanđana.

12' - 6:7 - Islanđani su nam zabili dva brza gola i prvi put su otišli na dva razlike. Međutim, ostali su igračem manje, a to je iskoristioŠtrlek i smanjio na 7:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - 5:5 - Nakon obrane Alilovića izveli smo brzu kontru, koju je pogotkom završio Igor Vori. Brzo nam je uzvratio Palmarsson.

7' - 4:4 - Igra se gol na gol. Atlason je pogodio za Islanđane, ali vrlo brzo odgovorio je Lacković.

5' - 3:3 - S dva gola Olafssona Island je prvi put poveo, ali vrlo brzo je Duvnjak ponovno izjednačio.

2' - 2:1 - Nakon što je Petersson izjednačio za Island, Kauboji su odigrali lijepu akciju, koju je nakon odličnog proigravanja Lackovića završio Štrlek.

1' - 1:0 - Hrvatska je krenula u sastavu Štrlek, Ćupić, Lacković, Duvnjak, Kopljar, Vori i Alilović. Nakon lijepog prodora za 1:0 zabio je Duvnjak.

Islanđani su u odnosu na tu utakmicu oslabljeni za dva bitna igrača. Nema Olafura Stefanssona, sjajnog ljevaka, ali ni razigravača Snorrija Gudjonssona. Kod nas će na kraju ipak zaigrati Ivano Balić.

"Pričao sam s dečkima iz reprezentacije. Radi se o problemima s preponama i aduktorom, ali ništa više ne znam. Istina je samo da situacija s Ivanom nikad nije bila gora prije nekog prvenstva. Može igrati pet minuta pa da sve pukne", potvrdio je za Sportski.net proslavljeni hrvatski reprezentativac Nikša Kaleb.

Bez obzira na okolnosti, pobjeda nad Islandom i osvojena dva boda za drugi krug su imperativ, i veliki korak prema polufinalu. Ono što nam ide u prilog jest činjenica da od Islanda nikad nismo izgubili na velikim natjecanjima. Na Europskom prvenstvu pobijedili smo 2006. u Švicarskoj (29:28) uz po devet pogodaka Lackovića i Balića te igrali neodlučeno 2010. u Austriji (26:26), uz pet pogodaka Čupića.

Na Olimpijskim igrama pobijedili smo ih 2004. u Ateni (34:30), dok smo na Svjetskom prvenstvu slavili lani u Švedskoj. Jedini put izgubili smo u kvalifikacijama za dolazak na EP 1994. (22:24). No, u Portugal smo ipak otišli mi jer smo ih na domaćem parketu pobijedili 26:18.

Hrvatska ima i puno više osvojenih medalja negoli Island, na velikim je natjecanjima osvojila devet medalja, a Island samo dvije.

16.01 - Hrvatska - Island 31:29

18.01 - Hrvatska - Slovenija 31:29

20.01 - Hrvatska - Norveška (20.10 sati)

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo