Svjetski doprvaci na koljenima

U 3. kolu skupine A Poljska je s 27:26 pobijedila Dansku, koja tako u drugi krug neće prenijeti ni bod. U susretu skupine B Njemačka je osigurala plasman u drugi krug pobjedom protiv Švedske 29:24.

19.1.2012.
20:50
VOYO logo

Svjetski doprvaci Danci su osam minuta prije kraja imali dva pogotka prednosti, prije toga u jednom trenutku i pet, ali na kraju su ostali praznih džepova, te će u drugi krug natjecanja otići bez bodova.

Sedam je golova za Poljake zabio Grzegorz Tkaczyk, dok je kod Danaca efikasniji od ostalih bio Thomas Mogensen s četiri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je u Nišu svladala Švedsku sa 29:24, a prvo ime kod pobjednika, koji su praktički cijelo vrijeme imali prednost, bio je Uwe Gensheimer s devet golova, dok je peterostruki strijelac bio Patrick Grötzki.

Šveđane je s osam pogodaka predvodio Kim Ekdahl du Rietz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci, koji su se prilično mučili u prvom krugu, u nastavak natjecanja ulaze s maksimalna četiri boda.

Skupina A: Poljska – Danska 27:26 (10:14) Srbija – Slovačka 21:21 (13:6) Redoslijed: 1. Srbija 5, 2. Poljska 4, 3. Danska 2, 4. Slovačka 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B: Njemačka – Švedska 29:24 (20:15) Češka – Makedonija 21:27 (12:12) Redoslijed: 1. Njemačka 4, 2. Makedonija 3, 3. Švedska 3, 4. Češka 2 Prva dva kola Europskog prvenstva obilježilo je i loše suđenje na nekim utakmicama, pogotovo Srbija – Danska i Norveška – Island, a da se ne bave samo naši TV komentatori suđenjem, pokazali su Skandinavci

Danski komentator na kraju utakmice u Pioniru i poraza Danaca vikao je da je Wilbekova momčad doslovno opljačkana. A Norvežanin je napao danski par Pedersen – Olesen, kojih se sjećamo iz finala SP-a u Zagrebu i optužbi na račun HRS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa što rade ovi Danci!? Vrag ih odnio, oprostite na izrazu! Ovo je skandal, čisti kriminal", vikao je Norvežanin u prijenosu uživo. Zanimljivo, oba su se komentatora dan poslije ispričala.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo