Kvalifikacije za SP / Svjetski brončani ostali bez prvenstva u Danskoj i Njemačkoj, Šveđani preživjeli

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Slovenija je u uzvratu pobijedila Mađarsku s četiri gola razlike, odnosno jednim manje nego što su izgubili na domaćem terenu

13.6.2018.
22:32
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Reprezentacija Slovenije neće braniti brončano odličje na Svjetsko prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj, koje će se igrati u siječnju iduće godine. Nakon katastrofalnih zadnjih deset minuta u Koperu, kada su nakon 23:23 u 50. minuti utakmicu završili s 24:29, Vujovićeva momčad je hrabro odigrala u Veszpremu, da bi pobijedila nedovoljnih 26:22.

>> Vujoviću preminula majka, ostao s reprezentacijom i držao egal s Mađarima 50 minuta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sloveci su ovaj put izvrsno odigrali završnicu, no ukupni rezultat, koji na kraju ispada 50:51, nisu uspjeli okrenuti u vlastitu korist.

Izbornik Veselin Vujović bio je nezadovoljan suđenjem, tvrdeći da su utakmicu izgubili već kada su nadležni promijenili češki sudački par za slovački. "Svi su mogli vidjeti poražavajuće loše suđenje u zadnjih pet minuta. Mađarima moramo čestitati, mi smo ionako prilike promašili u Kopru. Iznimno mi je žao što je ova iznimna generacija ostala bez velikog natjecanja", rekao je Vujović, javlja Delo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Rukometaši otputovali u Crnu Goru: 'Ne dolazimo braniti prednost, nego igrati i pobijediti'​

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti švedski preokret protiv Nizozemaca, nakon što su prvu utakmicu iznenađujuće izgubili. Europski doprvak, s prvenstva u Hrvatskoj, preživio je s po sedam golova sjajnih Zachrissona i Tollbringa. Već u prvom dijelu napravili su 14:7, trebajući nadoknaditi -1 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispala je reprezentacija Češke, šestoplasirana sa zadnjeg Eura, i to od Rusa. Nije bilo većih problema za Makedoniju, Austriju i Norvešku, koja je doduše izgubila s tri razlike u uzvratu.

Kvalifikacija za SP, uzvratne utakmice (1. utakmica):
RUSIJA - Češka 29:21 (26:27)
Švicarska - NORVEŠKA 33:30 (26:32)
Rumunjska - MAKEDONIJA 26:25 (24:32)
MAĐARSKA - Slovenija 22:26 (29:24)
ŠVEDSKA - Nizozemska 26:20 (24:25)
Austrija - Bjelorusija 31:26 (28:28)
Litva - Island u tijeku (27:27)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda: 
Crna Gora - Hrvatska (19:32)
Srbija - Portugal (28:21)

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo