SUROVA STVARNOST: / Otkriveni razlozi poraza protiv Norveške

Image

Hrvatska rukometna reprezentacija je u 2. kolu skupine B Europskog prvenstva doživjela hladan tuš protiv Norveške, koja je odigrala odličnu utakmicu i slavila s 34:31.

17.1.2016.
20:32
VOYO logo

S posljednjim zvukom sirene, norveški igrači skočili su jedan drugom u zagrljaj. Na terenu je zavladalo veliko slavlje. Jer, ne pobjeđuje se Hrvatska svaki dan. Kauboji su u ovom dvoboju pokazali sasvim dva suprotna lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu prvog poluvremena, tamo negdje do 15 minute, izabranici Željka Babića igrali su sjajno, pokretno i čvrsto u obrani s brzim protokom lopte u napadu. No, uslijedio je pad u igri. Otopila se prednost od prvo četiri, pa u nekoliko navrata i tri pogotka razlike, Norvežani su uhvatili priključak i u drugom poluvremenu na spavanju uhvatili Hrvate. Tako su naši rukometaši doživjeli prvi poraz na turniru. Nakon susreta, događanja u Katowicama prokomentirao je i izbornik Babić.

'Naš veliki problem je taj što uoči EP-a nismo trenirali zajedno'

"Što se dogodilo? Teško je reći. U ključnim trenucima smo napravili pogreške. Nismo pokazali sve što možemo i znamo. Norveška je zaista odigrala dobru utakmicu. Naš veliki problem je taj što uoči EP-a nismo trenirali zajedno. Zbog toga je došlo do pada intenziteta naše igre. Ovo je jaki ritam, teško je igrati. Na EP-u je svaka utakmica važna i teška. No, kako bilo. Idemo pobijediti Island", kazao je Babić za kamere RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih igrača Hrvatske u ovoj utakmici bio je Zlatko Horvat sa 5 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dignimo glave, analizirajmo igru i idemo dalje. Protiv Islanda moramo odigrati bolje nego protiv Norveške, koja je odigrala jednu odličnu utakmicu. Nije bilo podcijenjivanja sa naše strane, mogli ste to i sami vidjeti naše otvaranje dvoboja. Nismo imali mirnoću, onu mirnoću koju je Hrvatska imala na ranijim natjecanjima i moramo biti bolji u obrani. Dečki su u redu, nekako su mi sad djelovali kao da su već mislima na susretu s Islandom", objasnio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo