Balkanski derbi /

Srbija izgleda dobro i kvalitetno, mogu li nas iznenaditi?

Image

Teško je nakon prvog kola analizirati igru pojedinih momčadi. I Hrvatska i Srbija igrale su dobro i iznad očekivanja.

15.1.2022.
8:45
VOYO logo

Srbi su na ovo Europsko prvenstvo došli kao jedna od reprezentacija koje su najviše bile pogođene ozljedama i koronavirusom. Petar Nenadić je otpao zbog ozljede, imali su puno zaraženih igrača i očekivanja Srbije su brzo splasnula. No utakmica protiv Ukrajine pokazala je kako Srbi znaju igrati kvalitetan rukomet.

Uvjerljivi Srbi

U najavama i prognozama utakmice između Srbije i Ukrajine, pobjeda Srbije niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Bilo je skeptika, ali uglavnom su i analitičari i kladionice davale velike šanse Srbiji. Srbi su u tu utakmicu krenuli sporo i neuvjerljivo. Nekoliko izgubljenih lopti i promašenih zicera u prvih nekoliko minuta utakmice kao da su naglašavali da će se Srbija mučiti protiv slabašne Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No što je utakmica išla dalje to su Srbi izgledali sve dominantnije. Na kraju pobjeda od osam razlike premda je vrlo lako moglo biti preko deset golova razlike. 

Lazar Kukić, izvrsni srednji vanjski zabio je 8 golova te se pokazao odličnom zamjenom za najboljeg srpskog pojedinca Nenadića. Kukić igra za Benficu, u odličnoj ekipi u portugalskoj ligi. Portugalski rukomet raste iz godine u godinu i izbacuje sjajne igrače iz svojih klubova i lige. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlični tandemi

Na vrata Srbije neočekivano je stao Zvonimir Sunara. Iako su svi očekivali ponajboljeg svjetskog vratara Vladimira Cuparu, Sunara je uz Kukića bio ponajbolji pojedinac na terenu. Svojim obranama izluđivao je Ukrajince, te tek zadnjih nekoliko minuta prepustio Cupari. Srbija je pokazala da ima ozbiljan vratarski tandem na ovom prvenstvu.

Sjajan je bio i Bogdan Radivojević, izvrsno desno krilo koje je protiv Ukrajine postiglo 5 golova. On i Darko Đukić igraju podjednako na poziciji desnog krila te su također izvrstan tandem.

Srbija je u posljednjih godinu dana, pod vodstvom Španjolca Antonia Gerone Salaeta, postala daleko ozbiljnija reprezentacija. Španjolski stručnjak je stvorio ozbiljnu momčad koja odiše profesionalizmom što nije bio slučaj na posljednjih nekoliko velikih natjecanja. 

Hrvatska će u subotu imati težak zalogaj. Kvalitetnija smo momčad, protiv Francuza smo pokazali da znamo igrati, sada moramo pokazati da smo reprezentacija na visokoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo