ŠPREM OTKRIO NAJVEĆE PLUSEVE SP-A: / Hrvatska će od ovog silno profitirati, ali postoji i problem koji je nužno hitno riješiti

Image
Foto: AFP

'Vrlo sam optimističan u vezi budućnosti ove reprezentacije'

24.1.2019.
13:06
AFP
VOYO logo

Ostvarila je hrvatska rukometna reprezentacija cilj uz koji se zaputila na Svjetsko prvenstvo. Ideja je bila osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. i utakmicom za peto mjesto koja će se igrati u subotu, Hrvatska je to i napravila.

Kauboji su do ogleda za peto mjesto ukupnog poretka stigli pobjedom protiv Francuske u srijedu, a ona je posebno razveselila nekadašnje lijevo krilo izabrane vrste Gorana Šprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIKŠA KALEB BEZ DLAKE NA JEZIKU: /

Poruka rukometne legende nekog će zaboljeti poput najjačeg šamara

Image
NIKŠA KALEB BEZ DLAKE NA JEZIKU: /

Poruka rukometne legende nekog će zaboljeti poput najjačeg šamara

"Bila nam je potrebna ta pobjeda zbog olimpijskih kvalifikacija i to smo ostvarili. Pobijediti Francuze je uvijek dobro za psihu igrača, time smo barem na neki način izbrisali sve loše s ovog turnira, a tu naravno mislim na Brazil. Peto mjesto nam potencijalno može donijeti i domaćinstvo u tim kvalifikacijama i bio bih presretan kad bi se vratili kući s pobjedom u zadnjoj utakmici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su stroj

"Naravno da mi je drago vidjeti kad njih pobijedimo, oni su stroj. Imaju strašnu bazu igrača i mnogo nadolazećih mladića i mislim da će još godinama harati svjetskim rukometom. Smjenu generacija nisu ni osjetili i u svakom slučaju svaku pobjedu protiv Francuske smatram iznimno vrijednom, pa tako i ovu", bilježi RTL riječi 39-godišnjaka koji se od reprezentacije oprostio prije punih deset godina.

Potom se Šprem okrenuo onome što je bilo dobro na ovom rukometnom Mundijalu pri čemu je posebno naglasio – obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana i Šego

"Kroz cijeli turnir smo pokazali da smo podigli obranu na neki viši nivo no što je možda bila na prošlim turnirima i mislim da je to najveći dobitak hrvatske reprezentacije na ovom SP-u. Nakon dugo vremena imamo vratara koji u kontinuitetu brani odlično, koji je iznad 30 posto gotovo svaku utakmicu. Šego je obranio sve što je trebalo, pa i više od toga. Što je najbolje, on može braniti još 5,6 godina i mislim da će uz njega stasati i neki mlađi igrači na tim pozicijama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno, nije sve bilo idealno. Napad je ono što je Šprem ugorao pod pod loše sa SP-a.

Muke u napadu i - optimizam

"U napadu još uvijek kiksamo, i to se vidi iz utakmice u utakmicu. Ne možemo uhvatiti pravi ritam i ne zabijamo jednostavnije golove, previše se mučimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, siguran je, za budućnost ne treba brinuti.

"Dosta je promjena bilo u prošlih par godina, dosta je igrača prošlo kroz reprezentaciju, primjerice u pet godina smo iskušali 7,8 pivota. Rekao bih da smo pomalo lutali, a sad smo konačno dobili tu neku bazu mladih i pouzdanih igrača oko kojih se može graditi nova generacija. Nedostajali su nam strašno Marko Mamić i Marino Marić, ali eto iskočio je jedan Šipić, u svakom zlu neko dobro. Sve u svemu, vrlo sam optimističan u vezi budućnosti ove reprezentacije", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo