Play ponuda

Gotovo je! Ivano Balić donio odluku koja se dugo čekala!

shimmer fallback

Najveći hrvatski rukometaš svih vremena Ivano Balić, jedan od najvećih igrača svih vremena koji se bavio ovim sportom, na ljeto definitivno završava karijeru.

28.1.2015.
13:43
Play ponuda

Wetzlar je ponudio Baliću novi ugovor, ali on se ljubazno zahvalio čelnicima kluba. Svoju im je odluku osobno priopćio, a za klupsku je web-stranicu rekao:

"Bila je to teška odluka jer se u Wetzlaru osjećam nevjerojatno dobro i zabavno mi je biti dio ove momčadi. Počašćen sam što je klub htio produljiti ugovor sa mnom. Dugo sam razmišljao o tome što mi je činiti i što je najbolje za mene, moju obitelj i pogotovo za moje tijelo. Godine igranja na najvišoj razini su ostavile traga i treba znati kada je pravo vrijeme za kraj karijere."

Posljednju utakmicu u dresu Wetzlara i zadnju u profesionalnoj karijeri Balić će tako odigrati 5. lipnja protiv Göppingena.

//www.youtube.com/embed/uroVgDR0Rdc

"Kad na ljeto pogledam unatrag, moći ću reći da sam proveo dvije sjajne godine u Wetzlaru. Klubom se upravlja profesionalno, a navijači su, po mom mišljenju, najbolji u ligi. Bila mi je iznimna čast igrati u zeleno-bijelom dresu. Silno sam se želio okušati u Bundesligi, najjačoj ligi na svijetu, i zato mogu reći da je vrijedilo doći u Wetzlar", dodao je Balić.

Podsjetimo, prije nekoliko je tjedana Hrvatski rukometni savez objavio da će Balić od ljeta biti koordinator za muški rukomet, ali on sam je istaknuo da konačan dogovor nije postignut. Vidljivo je to i iz njegove izjave za klupsku stranicu.

"Uživat ću u preostalim utakmicama i davati sve od sebe. A onda počinje novi život. Što ću raditi od ljeta, još ćemo vidjeti."

Prije Wetzlara, Balić je igrao za Split, Metković, Portland San Antonio, Zagreb i Atletico Madrid. S hrvatskom je reprezentacijom osvojio svjetsko zlato 2003. i olimpijsko godinu kasnije, te još čitav niz medalja s velikih natjecanja. IHF ga je dvaput, 2003. i 2006. godine, proglašavao najboljim svjetskim rukometašem, a navijači su ga izabrali za najvećeg rukometaša svih vremena.

Play ponuda
Play ponuda