Slavko Goluža: 'Očekujem ispriku Angeline Jolie!'

Hrvatska je s maksimalnih pet pobjeda prošla prvi krug rukometnog olimpijskog turnira, a izbornik Slavko Goluža odlučio je da je vrijeme da i on kaže što misli.

7.8.2012.
10:03
VOYO logo

O Slavkovom rukometu... "Najbolji rukomet smo igrali u Atlanti. I u Ateni 2004. godine bili smo svjetska top-momčad. Danas? Tek smo na početku, prošli smo tek polovicu turnira. Igramo dobro, puno trčimo. Neki su me ismijavali kada sam tupio – obrana i samo obrana, obrana je ključ svega. Moramo trčati 60 minuta, pa i po cijenu pogreške. Na takvoj igri sam inzistirao od prvog dana, ali da biste tako igrali, moraju se poklopiti mnoge stvari. Definitivno smo počeli igrati u ovom stilu u kvalifikacijskoj utakmici protiv Španjolske za Europsko prvenstvo u Srbiji. Jednom je Lino Červar rekao: 'Slavko mora biti svoj.' I jesam svoj", izjavio je Goluža u razgovoru za Jutarnji list.

O zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama... "Ne razmišljam tako, još smo daleko. U ovom času je najvažnije da budemo skromni. Najteže tek dolazi, igrači su se istrošili, ulog je velik, treba znati rasporediti snage. Primijetili ste da rotiram igrače svih 60 minuta. Od pokojnog Vinka Kandije naučio sam da se igrače ne mijenja samo kad igraju loše..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Ivanu Baliću "Ivano nikada ne misli loše. No, kada dečki i gunđaju, to je znak da su pravi. Žao mi je kada pokušavaju baciti neke 'iskre' između nas, znamo da tu nema zle krvi. Najbitnije je da on odradi posao, i godine su utjecale na njegovu minutažu, izraubao se, godinama je bio lider reprezentacije i vukao je. Ni sada ne možemo bez njega. Uoči utakmice sa Španjolskom, razgovarali smo i rekao je: 'Šefe, što god kažete ja sam tu, ja ću sve učiniti za našu stvar.' To su velike riječi jednog izrazitog individualca, koji je svoj osobni interes podredio Hrvatskoj."

O Domagoju Duvnjaku "Rekao sam Domagoju – pojednostavni svoju igru, fizički su jači od tebe, ali nisu brži. Ako te počnu ganjati po terenu, nemaju šansu... Duvnjak je izvrstan u obrani, nosi momčad, ali meni je ključna riječ – kolektiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Oluji i Angelini Jolie... "Puno riječi mi stavljaju u usta. Postoje snimke, ali ja se ne želim ni 'vaditi' ni pravdati, imam 41 godinu i stojim iza svojih riječi. Neka sve ovo završi, pa će svi dobiti 'porciju'. A što se tiče Angeline Jolie, znao sam da joj je to podmetnuto. Najprije sam se smijao, a onda mi je bilo drago da prati i rukomet. Naravno, ako je to sve uopće istina. Kad shvati da je pogriješila, očekujem njezinu ispriku, a ja ću je dogodine pozvati na Maraton lađa u Metković, u svoju 'dolinu ćupova', na brudet i žabe o mom trošku."

specijal-201207200428004-Olimpijske igre

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo