Sesvečani uoči povijesne utakmice protiv moćnih Norvežana: 'Ako im daš šansu, zgazit će te'

Image

Preostala dva četvrtfinalna para čine švedski Alingsas i češka Dukla iz Praga te Vojvodina iz Novog Sada i Gorenje Velenje.

17.3.2023.
11:47
VOYO logo

Muški rukometni klub Sesvete u nedjelju nastavlja svoj europski put. Nakon što su u dvije utakmice bili bolji od talijanskog Junior Fasana, u četvrtfinalu ih čeka norveški Naerbo koji je branitelj naslova u ovom natjecanju. Prije europskog susreta slavili su u susjedskom derbiju protiv Dubrave 34:24, a sjajnu utakmicu odigrao je Darko Krndelj, a sada se Ivandija i njegovi igrači pripremaju u potpunosti za europski suret.

Utakmicu su najavili glavni menadžer kluba Igor Vori, trener Silvio Ivandija i prvotimac Ivan Dumenčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igraju pomalo neobičan rukomet"

"Čeka nas jedan vrlo izazovan protivnik. Prošle godine su osvojili ovaj Kup, ove godine su u nizu od osam pobjeda u ovoj kalendarskoj godini, neporaženi su. Najbolji igrač im se vratio, jučer su slavili protiv Runara, vratar im je imao 50 posto obrana, igraju klasični brzi skandinavski rukomet. Mi smo u dobrom ritmu, pružamo dobar otpor i puno jačima od sebe. Bit će utakmica maksimalna s njihove strane, mi ćemo dati sve od sebe i onda čekati uzvrat, vidjeti kako će se to kasnije razvijati. Igraju pomalo neuobičajeno rukomet, pogotovo u obrani, nisu u 6:0 tipično, znaju izaći u 5:1 pa se vratiti, ići u presing, polupresing, ali mi smo se spremili. Još ćemo kroz videoanalize vidjeti. Kad možemo igrati sa Zagrebom i sa Nexeom, sigurno možemo i s njima. Vidim da je u momčadi dobra atmosfera, fokus samo na tu utakmicu, mislim da ćemo se dobro prezentirati", rekao je Ivandija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dumenčić je dodao:

"Igramo protiv jedne ozbiljne ekipe, imaju u vrataru najistaknutijeg pojedinca. Krasi ih dobra momčadska igra, malo grešaka rade, pametno, ne srljaju. Krasi ih brz rukomet. Na nama je da se prilagodimo, kao i na njima. Živimo za ovu utakmicu. Počeli smo se već prošli tjedan spremati, stvarno su dobri, ali imamo mi svoju kvalitetu, U nedjelju vjerujem da ćemo to pokazati pred punom sesvetskom dvoranom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Vori priznaje da se radi o povijesnoj utakmici i raduje se što su došli do ovoga susreta.

"Neću pričati o taktici, ali ono što želim istaknuti, a inače tako ne volim govoriti. Ovo je povijesna utakmica za klub koji od 2015. nastoji svakim danom ići prema naprijed i mislim da zajedničkim snagama nastojimo biti bolji, to nas je dovelo do ovoga gdje na kraju imamo priliku pred punom dvoranom pokazati sav svoj potencijal, da svi uživamo u jednom rukometnom prazniku za Sesvete."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Breškić

"Svi smo nervozni..."

"Ovo sve što smo napravili do sada kroz ovo natjecanje, jedan je veliki bonus za ove igrače. Moj savjet je da budu opušteni, sigurno u to što rade, rezultat će doći. Uz podršku tribina, nervoza je i nama, a di neće biti igračima, ali to im samo može biti jedan dodatan motiv, nadam se samo najboljem u nedjelju", rekao je trofejni hrvatski rukometaš i dodao:

"To je tipična skandinavska momčad. Ako nalete na zid, napravit će korak nazad, ako osjete šansu, zgazit će te do kraja. Svi naši rezultati su bili kroz dobru obranu, polukontru, kontru i pametno postavljen napad. Njihov golman iskače iz ekipe, ali sve počinje od obrane. Dvije utakmice su, 120 minuta, nadam se da ćemo se opet sresti nakon ovog vikenda i spremati utakmicu za dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Težimo da budemo svaki dan bolji i bolji. Financije diktiraju jako puno toga. Kao klub se oslanjamo samo na mlade igrače uz par iskusnijih. Normalno, ne bismo mogli bez prijatelja kluba, predsjednika i sponzora. Nadam se da će ovo motivirati sve prijatelje i sponzore, nadamo se da će ovo biti kontinuitet. Bit će negdje i mali pad, ali nećemo se zaustaviti na tome. Idemo tome da razvijamo što više mladih igrača. Imamo 450-500 djece što je nevjerojatna brojka."

S Norvežanima ih je spojio ždrijeb, a ukoliko se plasiraju u polufinale, Sesvećani će u toj fazi natjecanja igrati protiv boljeg iz ogleda češke Karvine i još jednog norveškog sastava Runara iz Sandefjorda. Ti dvoboji igrat će se sredinom travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo