Porazili Finsku / Rukometna legenda Goran Šprem nakon velike pobjede Kauboja: 'Vjerujem da možemo daleko...'

Image

Rukometna legenda i redoviti gost studija Vrijeme je za rukomet, Goran Šprem, gostovao je na RTL Sportu i komentirao

17.4.2022.
15:05
VOYO logo

Hrvatski rukometaši opravdali su ulogu favorita i s dvije uvjerljive pobjede protiv Finske izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. siječnja 2023. održati u Švedskoj i Poljskoj.

Hrvatska je prije tri dana pobjedom u Vantii (34-21) praktički izborila odlazak na SP, a Varaždinu je u subotu odradila formalnost i uvjerljivom pobjedom 36-22 (18-10) potvrdila plasman na 15. uzastopno svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometna legenda i redoviti gost studija Vrijeme je za rukomet, Goran Šprem, gostovao je na RTL Sportu i komentirao

"Sada ostaje ono najvažnije, dobro se pripremiti za ovo prvenstvo, nadam se da će se izbjeći ozljede i da ono famozno prvenstvo koje je bilo ove godine s koronom da se više nikada ni u jednom obliku neće ponoviti, a da će Hrvatska opet biti konkurentna," kazao je Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finska nije dorasla Hrvatskoj

"Dečki su igrali fenomenalno i to bi bilo sada stvarno previše da nam je Finska stvarala probleme. Finska je tu došla spletom okolnosti jer Ukrajina nije mogla igrati tu utakmicu. To je tako u sportu, nadam se da će Ukrajinci dobiti wild card koji je Svjetska rukometna federacija ostavila. Mi smo pokazali da smo dominantni, samo da nas zaobiđu ozljede i vjerujem da možemo daleko."

Vratili se Marin Šego i Igor Karačić

"Pokazali su da su oni nositelji te reprezentacije i dalje. Ovo je jedno od Svjetskih prvenstava koje Hrvatska mora dobro iskoristiti da budućnost hrvatskog rukometa sljedećih pet do sedam godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šprem je komentirao i problem reprezentacije na poziciji vratara...

"Mi stvarno imamo problema na toj poziciji. Nikako da zadnjih deset godina da uhvatimo pravi turnir gdje će nas golmani nositi. Branio je Šego prvenstvo prije dvije godine, ali nemamo mi taj kontinuitet da nam pet do sedam godina brani neki duo. Nadam se da će sada Šego i Mandić biti taj duo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo