Slavko Goluža oduševljen: 'Ma ovo je izvanredno!'

Hrvatski rukometaši odradili su tri treninga u Dohi, spremno čekaju petak i prvu utakmicu na Svjetskog prvenstva protiv Austrije. Podsjetimo, dvoboj započinje u 17 sati po hrvatskom vremenu.

15.1.2015.
15:37
VOYO logo

"Stigli smo prije dva dana u Dohu. Prvi dan smo imali teretanu, a nakon toga dva taktička treninga. Dobili smo na svježini. Onaj umor koji se osjetio na početku ne osjeti se više, naime, imali smo dovoljno vremena da se oporavimo. Igrači su spremni i osjeti se pozitivna nervoza pred sami početak jer svi jedva čekamo da sve to krene. Nema nikakvih povreda i svi se dobro osjećaju. Uvjeti su izvanredni, od smještaja, hrane do uvjeta u dvorani koje imamo. Dvorana je velebno izdanje u kojoj je sve komforno", kazao je hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Na konferenciji za novinare Goluža se okrenuo prvoj utakmici. Suparnik baš i nije rukometna krema...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na to kakav je protivnik ja sam odmah rekao da idemo maksimalno. Želimo poslati poruku i pokazati s koliko ljubavi igramo za nacionalnu selekciju i da sve što radimo, radimo s osmijehom. To je poruka koju želimo poslati iz Katara. Austrija je dobra ekipa koja ima sjajnu vanjsku liniju igrača, tu su Victor Szilagy, Nikola Bilyk i Janko Božović, a tu su i krila Raul Santos i Robert Weber. Ima dobru polukontru i moramo se paziti da ne izgubimo loptu na deset metara. Moramo biti oprezni kada ćemo se mijenjati iz obrane u napad. Znamo da se kroz obranu dobiva veliko samopouzdanje i sve stvari koje možda ne budu funkcionirale uvijek se mogu riješiti kroz obranu. Naš sustav se zna, čvrsta obrana i pogotci iz polukontre."

Desno krilo reprezentacije Zlatko Horvat bio je kratak u svojim razmišljanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmorili smo se od jakih priprema koje su iza nas te koje su bile bitne za turnir za koji se nadam da će nam dugo trajati. Atmosfera je odlična i svi jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo te da počne ono po što smo došli. Da svima pokažemo dobar rukomet. "

Za Igora Karačića ovo prvenstvo će biti neobično, u dvoboju s BiH s druge strane terena će biti njegov brat - Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Austrija je težak protivnik koji ima dosta dobrih pojedinaca koji igraju u Bundesligi. Odradili smo ovdje tri treninga i dobro smo se prilagodili svim uvjetima. Sve se posložilo, izbornik mi je dao priliku i drago mi je da sam dio toga. Želim se pokazati u najboljem svjetlu, kao i cijela reprezentacija. Jedva čekam okršaj s Bosnom i Hercegovinom", zaključio je Igor za službenu stranicu HRS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo