PRVI POTEZ / Novi rukometni izbornik priredio iznenadenje

1.6.2015.
14:47
VOYO logo

"Vazno je pobjedama u Nizozemskoj i s Turskom u Umagu zakljuciti jos jedan kvalifikacijski ciklus osvajanjem prvog mjesta. Znam da su igraci nakon zavrsetka klupske sezone jako umorni, ali to nas nece omesti da budemo maksimalno usmjereni prema zadacima koje cemo postaviti," kazao je Babic naglasivsi kako ce biti dovoljno prostora za rotaciju igraca.

"Bit ce dovoljno prostora za kvalitetnu rotaciju kako bi nametnuli odgovarajuci ritam prema taktickim zamislima koje cemo morati ispostovati da bi dosli do bodova. U odnosu na prve dvije utakmice imamo dva nova imena u sastavu, to su Lovro Mihic i Marko Mamic. Obojica su 21-godisnjaci kojima cemo dati priliku s obzirom da smo i najavili odredene promjene u planiranju pomladivanja selekcije. Sada je prava prilika da im otvorimo mjesto umjesto Vukovica i Kovacevica koje nismo pozvali u ovoj akciji," porucio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamic i Mihic bili su odusevljeni pozivom u seniorsku vrstu.

"Velika mi je cast sto sam dobio ovo povjerenje, nadam se da cu ga opravdati na najbolji moguci nacin. Ovo je ostvarenje svega za sto jedan sportas mora zivjeti. Igranje za reprezentaciju je najvece priznanje, a ja sam ga eto dobio i vjerujem da necu zakazati. Tu smo Mamic i ja prvi puta, zajedno smo igrali za mladu selekciju koja je bila druga na Svjetskom prvenstvu u Madarskoj prije dva ljeta, a sada smo u drustvu najvecih. Bas sam sretan i jedva cekam nedjelju," kazao je Mihic, clan PPD Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamic je bio clan Kadettena iz Schaffhausena, a od iduce sezone bit ce clan francuskog Dunkerqueua.

"Prije tridesetak dana izbornik Zeljko Babic me kontaktirao i najavio mi ovaj poziv. Priznajem sanjao sam dan kada cu biti u drustvu nasih najboljih igraca. Trogodisnje igranje u Svicarskoj mi je pomoglo u mnogim stvarima, ali ova prilika je nesto sto sam prizeljkivao i nesto za sto sam trenirao te sam se nadao da ce se jednoga dana i dogoditi. Ocekujem da cu se pokazati u dobrom svjetlu i sretan sam sto cu moci zaigrati uz Duvnjaka, Cupica, Alilovica i sve ostale nase iskusne igrace," kazao je Mamic koji je u Svicarsku preselio iz redova Moslavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija ce se okupljati tijekom iduce nedjelje u Zagrebu kako bi u ponedjeljak, 8. lipnja otputovala u Nizozemsku gdje je u srijedu, 10. lipnja, ocekuje kvalifikacijski susret s Nizozemskom. Dan kasnije hrvatska se reprezentacija vraca u Zagreb, te krece put Umaga kako bi se pripremila za preostali susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godina, a sam susret s Turskom na rasporedu je u nedjelju, 14. lipnja u Umagu.

Na sirem popisu od 28 igraca nalaze se jos Marin Sego, Ivan Pesic, Jerko Matulic, Antonijo Kovacevic, Leon Susnja, Luka Sebetic, Sime Ivic, Ante Kaleb, Drago Vukovic, Damir Bicanic, Lovro Sprem i Sandro Obranovic, koji mogu biti pozvani u bilo kojem trenutku ukoliko ce biti potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon cetiri kola Hrvatska i Norveska vode na ljestvici skupine 1 sa po sest bodova, Nizozemska ima cetiri boda, a na zacelju je Turska bez bodova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo