Kielce - Veszprem / VIDEO Repriza ludog finala iz 2016.: Prisjetite se kako je Kielce od minus devet došlo do pobjede na krilima Hrvata za 15 minuta

Image

Brzo je Šego uzvratio na drugoj strani, Štrlek je bio siguran kao i Slišković da bi naposljetku Szmal obranio posljednji udarac Terziću te na taj način zaključio najspektakularnije finale u povijesti Lige prvaka. Konačan rezultat je bio 39:38 za Kielce.

18.6.2022.
9:00
VOYO logo

Final Four rukometne Lige prvaka se ovog vikenda odigrava u Kolnu u Lanxess Areni koju se popularno naziva Hramom rukometa. Pune 24 godine u ovom impresivnom zdanju se odvija čitav niz sportskih događaja, a od 2010. godine tisuće ljubitelja rukometa imaju priliku gledati u ovoj dvorani Final Four EHF Lige prvaka.

Čak i površnim pratiteljima rukometa u sjećanju je ostalo finale Lige prvaka iz 2016. odigranu u Lannxess Areni. Riječ je o jednom od najvećih preokreta u rukometnoj povijesti kada je 2016. godine Kielce deset minuta prije kraja gubilo čak devet razlike protiv Veszprema da bi u nezaboravnoj završnici nakon boljeg izvođenja sedmeraca Poljaci došli do titule s ukupnih 39:38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LANXESS ARENA /

Hram rukometa: Pogledajte spektakularnu dvoranu u kojoj će se četvorica Hrvata boriti za titulu prvaka Europe

Image
LANXESS ARENA /

Hram rukometa: Pogledajte spektakularnu dvoranu u kojoj će se četvorica Hrvata boriti za titulu prvaka Europe

Dvoboj je to u kojem je Hrvatska imala po tri predstavnika sa svake strane. Za Kielce su tada nastupali Manuel Štrlek, Marin Šego i Ivan Čupić, a za mađarsku momčad Renato Sulić, Mirko Alilović i Ivan Slišković.

Ni jedni ni drugi na početku sezone nisu glasili za favorite turnira no sjajnom igrom su prvaci Poljske i Mađarske stigli u finale, a tamo su pružili predstavu za pamćenje. Od samog početka je izgledalo kao da će se Veszprem poigrati svojim rivalima.
Mađari su na poluvrijeme odnijeli prednost od četiri pogotka razlike, a u drugom dijelu su dodatno pojačali ritam. U 40. minuti su imali golemih 24:16, a najvećih devet pogodaka prednosti dosežu u 46. minuti kada su vodili s 28:19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima nitko nije vjerovao da se preokret može dogoditi no uslijedila je rukometna sekvenca koja se teško može objasniti. U samo 11 minuta Kielce radi seriju od 9:0 i uvodi utakmicu u egal. Posljednje dvije minute su čista drama, a u posljednji se napad ulazi s minimalnim vodstvom Veszprema. Tada se ukazuje Marcin Lijewski koji usprkos uzastopnim prekršajima obrambenih igrača probija svoj put prema golu i topovskim udarcem pogađa mrežu te na taj način odvodi utakmicu u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u nastavku je mađarska momčad uglavnom bila u vodstvu no na kraju ove drame rezultat je bio poravnat te se pristupilo izvođenju sedmeraca. Mirko Alilović je pročitao svog reprezentativnog kolegu Ivana Čupića. Brzo je Šego uzvratio na drugoj strani, Štrlek je bio siguran kao i Slišković da bi naposljetku Szmal obranio posljednji udarac Terziću te na taj način zaključio najspektakularnije finale u povijesti Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo