Kvalifikacije za EURO / Pred presudnu utakmicu za odlazak na Euro, Valentina Blažević poručuje: 'Žao nam je Ukrajinki, ali mi moramo pobijediti'

Image
Foto: IHF

Susret protiv Ukrajine najavila je Valentina Blažević koja očekuje izuzetno težak ogled

20.4.2022.
9:47
IHF
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u srijedu u Grazu igra presudni kvalifikacijski dvoboj protiv Ukrajine u 18 sati. Kraljice šoka imaju imperativ pobjede, jer su prvu utakmicu protiv svojih današnjih protivnica iznenađujuće izgubile.

Izbornik Nenad Šoštarić ostao je bez čak pet igračica, a zbog ozljeda u dva ključna susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo, s Ukrajinom i Češkom, izbornik je ne može računati na Teu Pijević, Gabrijelu Bartulović, Katarinu Ježić, Tenu Petiku i Ivanu Dežić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još ranije ove sezone na operaciju je morala Larissa Kalaus, a Ivana Kapitanović i Ćamila Mičijević nisu potpuno zdrave tako da izbornik Nenad Šoštarić ima mnogo problema.

'Ne smijemo sebi dopustiti grešku'

Samo dvije pobjede jamče nam odlazak na Europsko prvenstvo, a prva na redu je Ukrajina. Riječ je o reprezentaciji koja je nakon dva odigrana susreta bodovno izjednačena s Hrvatskom, ali ima i dvije utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret protiv Ukrajine najavila je Valentina Blažević koja očekuje izuzetno težak ogled.

"Sigurno je da ne smijemo sebi dopustiti ni najmanju grešku u utakmicama s Ukrajinom i Češkom. Nažalost desio se taj kiks s Ukrajinom u prvoj utakmici i nadam se da se neće ponoviti. Njima je u jednu ruku teško igrati, a u drugu ruku sigurno žele pobijediti da se kvalificiraju na Euro, jer igraju više za svoju državu nego inače. Jako mi je žao zbog njih, ali mi moramo pobijediti", rekla je Blažević naglasivši kako će sam ogled protiv Ukrajinki imati posebnu emotivnu težinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno ozlijeda, ali bez traženja alibija

"Bude to emotivno, jer bude vam žao kada znate što njihove obitelji prolaze pa razmišljate da pobjeda možda njima više vrijedi nego nama, a onda opet nama treba ta pobjeda. Teško se pripremati za tu utakmicu", iskreno je prokomentirala Blažević ovu situaciju.

Image
Kvalifikacije za EURO /

Velika pobjeda rukometašica: Kraljice šoka rutinski slavile protiv Ukrajine i stigle na prag Europskog prvenstva

Image
Kvalifikacije za EURO /

Velika pobjeda rukometašica: Kraljice šoka rutinski slavile protiv Ukrajine i stigle na prag Europskog prvenstva

Kraljice šoka muče brojne ozljede, ali nikakav se alibi ne traži u tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake pripreme netko nam fali, netko bude ozlijeđen, ali na to ne možemo utjecati i treba se prilagoditi. Tko je tu, mora dati najbolje od sebe. Nadam se da neće biti više ozljeda i da mi koje smo tu ćemo biti do kraja", konstatirala je sjajna srednja vanjska igračica hrvatske reprezentacije.

'Nadam se plasmanu na Euro'

 Naposljetku se dotaknula i dvoboja s Češkom koji čeka naše reprezentativke nakon ogleda s Ukrajinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iza Ukrajine igramo s Češkom i nadam se da će nam to biti lakša utakmica, jer igramo pred domaćom publikom. Također, Graz nije daleko tako da se nadam da će biti puna dvorana i da će biti naših navijača. Nadam se da će to proći u najboljem redu i da ćemo pobijediti te dvije utakmice i plasirati se na Europsko prvenstvo", zaključila je.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo