Veteran među Kaubojima / Povratak Mirka Alilovića: 'Opet u svetom dresu, ali vidjet ćemo na terenu hoću li uopće trebati'

Četiri godine nakon što se oprostio od reprezentacije, Mirko Alilović će ponovo stati na vrata hrvatske rukometne vrste.

19.1.2022.
21:01
VOYO logo

Nakon pozitivnog testa Mate Šunjića, izbornik Hrvoje Horvat je na europsko prvenstvo pozvao i legendarnog vratara. Što on kaže na cjelokupnu situaciju?

Prije dva dana bio je samo domaćin našoj reprezentaciji u Szegedu i na pitanje bi li se, kao i Jakov Gojun, vratio u reprezentaciju ako zatreba rekao: "Ja sam završio svoju priču 2018. godine."

Ali jučer je ipak dobio poziv koji nije mogao odbiti i danas se legendarni Mirko Alilović na treningu priključio hrvatskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vijesti iz Budimpešte /

Balić o drugom krugu: 'Alilović je bio prvo ime na popisu, a videa šaljemo diljem Europe da svi budu spremni'

Image
Vijesti iz Budimpešte /

Balić o drugom krugu: 'Alilović je bio prvo ime na popisu, a videa šaljemo diljem Europe da svi budu spremni'



"Nevjerojatno, nešto nevjerojatno. Baš ono stvarno sam mislio da nema šanse da me pozove. (...) Naravno, razmišljao sam jedno sat vremena i odlučio sam pomoći reprezentaciji, mislim da je to moja dužnost za sve što je meni reprezentacija dala i što sam ja njoj dao, pozitivnih, negativnih stvari, nema veze, tu smo da si pomognemo i eto, opet smo tu, opet smo u svetom dresu", rekao je.

Sedam odličja na natjecanjima

U svetom reprezentativnom dresu u kojem je već proveo 11 godina i s kojim je dosad osvojio sedam odličja na velikim natjecanjima. Tu su dva europska i jedno svjetsko srebro, dvije europske i jedna svjetska bronca, kao i brončana medalja s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pozitivnog nalaza Mate Šunjića izbornik Horvat ostao je na dva vratara. Pozvan je i Kristian Pilipović, no pomlađenoj hrvatskoj reprezentaciji svojim iskustvom rijetko tko može pridonijeti kao 36-godišnji igrač Pick Szegeda.

"Vidjet ćemo na terenu da li ću uopće trebati, kažem ako mogu pomoć iskustvom, sa savjetima, unijeti tu neku potrebnu mirnoću kod igrača", komentirao je Alilović.

Ono što je do sada vidio, oduševilo ga je. Osobito od mladih igrača koji su uskočili u ulogu nositelja.

Pobjedom protiv Crne Gore san nastavlja živjeti

"Najbitnije je da momci vjeruju u sebe, da imaju samopouzdanje, i naravno, sutrašnjom pobjedom raslo bi samopouzdanje i ambicija", dodao je. 

Pobjeda protiv Crne Gore ostavila bi na životu san o plasmanu u polufinale. Na prvenstvu nepoznatom i neizvjesnom kao nikada prije, dozvoljeno je sanjati. A veliko iskustvo Mirka Alilovića, povratnika u hrvatski dres u svemu tome može samo pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo