kakva priča / Počeo je igrati rukomet prije nekoliko godina, bio je nogometni reprezentativac, a jučer je zabio devet golova olimpijskim pobjednicima

Image

Viggo Kristjanson donosi nam jednu od najljepših priča Europskog prvenstva u rukometu.

23.1.2022.
12:51
VOYO logo

Viggo Kristjansson jučer je zabio nestvarnih devet golova Francuskoj u pobjedi Islanda 29-21 i tako doveo Island na prag polufinala. Sjajni vanjski igrač maltretirao je Francuze odličnom igrom jedan na jedan, udarcima iz vana i jednostavno je bio nerješiv za Francusku obranu.

Islandski reprezentativac u rukometu donedavno je bio reprezentativac mlađih dobnih kategorija u nogometu. Naime nastupao je za Islandsku U17 i U19 reprezentaciju. Igrao je za Islandski Breidablik, a s tim klubom je 2013. igrao kvalifikacije za Europsku ligu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju te godine konačno je odabrao rukomet, koji je od mlađih kategorija igrao u lokalnoj Grotti, a 2016. je otišao u inozemstvo te igrao za danski Randers, austrijski West Wien, a od 2019. je islandski reprezentativac i igrač Bundeslige, u kojoj je nastupao za Leipzig, Wetzlar i Stuttgart, a sad je ponovno u Leipzigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno se bori za titulu najboljeg strijelca u Bundesligi gdje postiže nevjerojatnih 8,5 golova po utakmici.

Sport nekada zaista piše prekrasne priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo