EVO NA KOGA RAČUNA / Perkovac objavio popis: Vratio je stožerna imena s kojima smo bili u vrhu svjetskog rukometa

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na popisu se našlo 20 imena među kojima su i neki povratnici. Hrvatsku čekaju dva ogleda s Nizozemskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Prvi susret igrat će se 8. ožujka u Eindhovenu, dok je uzvrat 12. ožujka u Osijeku

20.2.2023.
13:53
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Goran Perkovac, novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije objavio je svoj prvi popis igrača od kad je preuzeo ulogu koju je prije njega obnašao Hrvoje Horvat.

Image
DOBRO BI NAM DOŠAO /

Perkovac među Kauboje vraća ponajbolje krilo Europe koje je Horvat otpisao?

Image
DOBRO BI NAM DOŠAO /

Perkovac među Kauboje vraća ponajbolje krilo Europe koje je Horvat otpisao?

Na popisu se našlo 20 imena među kojima su i neki povratnici. Hrvatsku čekaju dva ogleda s Nizozemskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Prvi susret igrat će se 8. ožujka u Eindhovenu, dok je uzvrat 12. ožujka u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači koji više nisu dio reprezentacije

Na popisu ima nekih promjena s obzirom na reprezentativce koji su nastupili na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu. Perkovac nije pozvao vratara Dinu Slavića, kružne napadače Željka Musu, Leona Šušnju i Nikolu Grahovca, Jakova Gojuna, a nema ni Luke Šebetića i Lovre Mihića. Ivan Martinović otpao je zbog ozljede, no nije upitno kako će on imati svoje mjesto na popisu.

Povratnici u hrvatski dres

S druge strane u reprezentaciju se vraća vratar Marin Šego. Pozicija lijevog krila će nakon dvije godine ponovno pripasti Manuelu Štrleku, a na crtu se vraća Ilija Brozović u paru s talentiranim Veronom Načinovićem koji je bio među Kaubojima na EURO-u prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ozljede zbog koje je propustio SP ovog siječnja, vraća se i Tin Lučin. U reprezentativnom dresu ponovno ćemo vidjeti i Luku Stepančića. Tu su još Luka Lovre Klarica, Mateo Maraš i Mario Šoštarić koji će prvi put zaigrati za Kauboje nakon što je dobio dozvolu 25. siječnja ove godine.

'Ovo je najbliže onome što ja želim'

"Ovo je po mom mišljenju najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima, odnosno najbliže mojoj viziji rukometa koji želim da reprezentacija igra. Kada nam se vrate ozlijeđeni igrači poput Halila Jaganjca i Ivana Martinovića, to će biti okosnica reprezentacije za sve ono što nas čeka u skoroj budućnosti ", rekao je Perkovac i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što znate, imamo jako malo vremena. Praktički nam je na raspolaganju samo jedan trening prije prvog susreta, koji ćemo iskoristiti da se upoznamo i složimo igru za susret protiv Nizozemske u Eindhovenu.

To je izuzetno respektabilan suparnik. Mislim da ovoga trenutka igraju najbrži rukomet na svijetu. Bit će to veliki izazov, ali mislim da mi tu prepreku možemo preskočiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tim ljudima maksimalno vjerujem'

"Što se tiče stručnog stožera, odabrao sam dvojicu ljudi, Borisa Dvoršeka kao pomoćnog trenera i Valtera Matoševića kao trenera vratara jer im maksimalno vjerujem.

Poznajem njihov rad, oni znaju kako ja funkcioniram i ne sumnjam da će to sve dobro izgledati. Ostatak stručnog stožera je isti i nije bilo potrebe za nekim promjenama", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis reprezentacije:

Vratari: Marin Šego (Frisch Auf Göppingen), Mate Šunjić (Us Ivry Handball) i Dominik Kuzmanović (Rk Nexe)

Krila: Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić (Mt Melsungen), Marin Jelinić (Rk Nexe), Mateo Maraš (Grundfos Tatabanya Kc), Filip Glavaš (Rk Trimo Trebnje) i Mario Šoštarić (Pick Szeged)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanjski: Josip Šarac (Frisch Auf Göppingen), Zvonimir Srna (Rk Ppd Zagreb), Tin Lučin (Wisla Plock), Domagoj Duvnjak (Thw Kiel), Luka Cindrić (Barca), Igor Karačić (Kielce), Luka Lovre Klarica (Rk Ppd Zagreb) i Luka Stepančić (Pick Szeged)

Kružni napadači: Marin Šipić (Luzern), Veron Načinović (Montpellier Hb), Ilija Brozović (Tsv Hannover)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači koji dolaze u slučaju naknadnog poziva:

Dino Slavić (Rk Ppd Zagreb), Davor Ćavar (Rk Ppd Zagreb), Tomislav Severec (Rk Nexe), Šime Ivić (Leipzig), Ivan Čupić (Rk Ppd Zagreb), Paolo Kraljević (Rk Ppd Zagreb), Nikola Grahovac (Rk Ppd Zagreb) i Karpo Sirotić (Rk Ppd Zagreb)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo