'Ako su tankirali, a meni se čini da jesu, to je velika sramota za Francusku!'

Zvali su me sa španjolske televizije za komentar prije utakmice, s obzirom da sam ja stari Španjolac, tamo sam živio osam godina. Nisam im ništa podvalio, reko sam im onako kako je.

20.1.2013.
13:32
VOYO logo

Svaka čast našim dečkima što su protiv Španjolske odigrali bez kalkulacija i što su zapravo izabrali teži put, u dio ždrijeba gdje su Francuska i Danska. Ja mislim da nikad nije dobro kalkulirat jer mi imamo snage za pobijedit sve reprezentacije. Mi smo na nekim prvenstvima išli kalkulirat pa je to loše završilo. Nije mala stvar pobijedit Španjolsku usred Madrida, a naša pobjeda je vrijednija tim više što sam sigurno u odlučujućim trenucima vidio dvije krive sudačke odluke na našu štetu, a to su ona isključenja Gojuna, koje on nije ničim zaslužio, i onda je još Vukovića bezveze isključio, a to nije bilo ni blizu isključenja. Dakle, pobijedili smo i Španjolce i suce i publiku.

Zato moram nešto reći... Gledao sam okršaj Francuske i Njemačke i skoro sam siguran da su Francuzi tankirali tu utakmicu. Jer mislim, takve propuste su pravili, da jednostavno ne možeš vjerovat. To su bile početničke greške, čak se nisu ni nervirali, pa prema tome, mislim da je to tankirana utakmica. A ako je tako, onda je to velika sramota za Francusku. Ja sam dobio takav dojam, možda griješim, ali to je moj dojam. Ali baš mene briga što rade Francuzi, ja bih volio da Hrvatska i dalje ovako igra, da dobijemo Bjelorusiju i da u srijedu odigramo jednu veliku utakmicu protiv Karabatića i društva. To će bit finale prije finala, superutakmica dvije trenutno najjače reprezenacije svijeta, i vrijeme je da skinemo prokletstvo Francuske. Sad je prilika!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je za nas što su protiv Španjolske jako dobru utakmicu odigrali Vuković i Bičanić, ali evo čujem da se ozlijedio Štrlek, da neće moći igrati do kraja i to je hendikep za naše. Ipak, mislim da mali Šprem može korektno odradit svoj posao, jer ni Štrlek nije bio neki finter. Nije on igrač koji će sebi jedan na jedan napravit neku poziciju nego je dosta ovisio o igri ekipe, dosta je golova zabijao iz kontre. A to može i Šprem, mislim da će ga uspješno zamijenit, ja u to ne sumnjam uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, za svaki slučaj, ako ne uspije, evo imam ja jednu ideju. Ako se mogu primit igrači sa strane, neka Goluža mene pozove, ha-ha-ha-ha. Pa kume, ako ja ne mogu odigrat 15 minuta i ovako polomljen, onda nemamo šta pričat. Eto, ako im zafali igrač na lijevom krilu, ako je Štrlek vanka, a ne budu zadovoljni sa Špremom, neka mene zovu. Da vidim malo jesu li mi puškice na mjestu, ha-ha-ha. Evo, to nek bude zadnje rješenje.

Šalim se naravno, ali sada više nema šale. Dosad smo bili stopostotni, a tek od sada više nemamo pravo na kiks. Sad je nokaut sistem i moramo punom snagom do kraja. Trebamo se okrenut Bjelorusiji u osmini finala, a njima je Rutenka 70 posto ekipe. Što on napravi, to je većina posla. Ali opet, ne tereba analizirat njih, nego mi moramo odigrat na sto posto, mi trebamo odradit taj posao, pobijedit, i ne razmišljat da će to bit lagana utakmica. Francuze zasad treba zaboravit, skoncentrirat se i ići dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo