ONI ĆE KROJITI PRAVDU: / Hrvatska - Norveška sudi par zbog kojeg je Vujović 'dobio osip' i priznao da ne zna pravila

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Hrvatska i Norveška igraju utakmicu od 20:30 sati

20.1.2018.
17:30
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Sudačka komisija EHF-a odredila je suce utakmice Hrvatska-Norveška koja se s početkom u 20:30 sati igra u Areni Zagreb. Pravdu će krojiti rumunjski sudački par Constantin Din i Sorin-Laurentiu Dinu, odnosno dvojac koji je izludio izbornika Veselina Vujovića u porazu njegove Slovenije od Makedonije (24-25).

Tu je utakmicu i zbivanja u njoj Vujović ovako prokomentirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudarstvo

"Moram vam sad nešto priznati. U rukometu sam 45 godina i još ne znam rukometna pravila. To sam, naime, shvatio sad za vrijeme utakmice. Naučio sam da se rukomet ne igra zbog igrača i navijača, nego za gospodu koja odlučuju kako i što. U 90 posto slučajeva ja večeras nisam znao što su ta dva Rumunja dosudila. Ako ljudi iz EHF-a ocijene ovo suđenje dobrim, onda stvarno mislim da bi bilo pametno da se primim nekog drugog posla. Možda rudarstva, jer čini se da je i to puno lakše od trenerskog posla."

Inače, u toj je utakmici Slovenija imala jedanest isključenja igrača, Makedonija, koja je većim dijelom ogleda igrala podređenu ulogu, šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našao 19 pogrešaka

"Tri puta sam gledao utakmicu protiv Makedonije, prvi put odmah poslije utakmice, drugi put u četiri ujutro, a treći put neposredno prije treninga ovog jutra. Bio sam vrlo objektivan gledajući i našao sam 19 pogrešaka na našu štetu."

"Moj susret s rumunjskim sudačkim parom bio je baš čudan, oni su došli do mene i rekli mi da su počeli suditi kad sam ja započeo svoju trenersku karijeru, ali da su sada na kraju svog sudačkog puta. Ne znam što su točno htjeli reći… Nažalost, sudačka organizacija u Sloveniji, Europi i svijetu ima ogroman utjecaj na rukomet, važniji su od trenera, igrača i gledatelja i već sam u prošlosti vodio mnoge bitke i uvijek ih gubio. Razočaran sam, posao je previše stresan, a ja sam dobio osip na rukama od nervoze. To ugrožava moje zdravlje, zbog toga bih mogao završiti karijeru. Žao mi je naših navijača, bilo ih je pet-šest tisuća u Areni i morali su svjedočiti toj sudačkoj predstavi", dodao je Vujović u opisu svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo