Savez traži zamjenu / Obustavljena prodaja karata za Spaladium Arenu: hoće li se Europsko rukometno prvenstvo uopće odigrati u Splitu?

Dvorana nije u našoj nadležnosti i mi ne možemo u ovom momentu reći kako će se razvijati cijela situacija", kazao je za RTL Danas gradonačelnik Ivo Baldasar

9.2.2017.
19:32
VOYO logo

Grad Split predviđen je kao jedan od domaćina Europskog rukometnog prvenstva koje se u siječnju sljedeće godine igra u Hrvatskoj. No, prodaja karata za Spaladium Arenu je privremeno obustavljena što je otvorilo sumnje - hoće li se rukomet uopće igrati u Splitu?

Unatoč stečaju, Spaladium Arena nada se europskoj rukometnoj eliti početkom slijedeće godine. Problemi traju još otkako je grad Split prestao plaćati kredit bankama za njenu izdradnju. U tijeku je arbitraža na kojoj će se doznati hoće li grad morati platiti dug od 53 milijuna eura s kamatama. Do tada će izgleda Rukometni savez morati pričekati na odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vam ne mogu na to odgovoriti, ni njima ne mogu odgovorit. Dvorana nije u našoj nadležnosti i mi ne možemo u ovom momentu reći kako će se razvijati cijela situacija", kazao je za RTL Danas gradonačelnik Ivo Baldasar.

Zbog toga je prodaja karata za utakmice, privremeno obustavljena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskog rukometnog saveza su nam rekli kako odluke o Splitskom domaćinstvu još uvijek nema. Čeka se sastanak u ponedjeljak na kojem će biti sve uključene strane, nakon čega bi se trebalo znati više.

Splićane žalosti i sama pomisao da bi ih rukomtni spektakl mogao zaobići. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalost grada. Ništa drugo", kaže Ante.

"Split grad sportova, najveći grad u svitu po sportu, međutim, vidite šta se događa", rekao je Srđan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa mislim da bi to bilo jako tragično. U principu imamo, za to smo i radili dvoranu koja je ostala neiskorištena", mišljenje je Splićanina Petra.

No, iako je dvorana 28 mjeseci u stečaju, te je najavljena mogućnost njenog zatvaranja, ona radi punom parom. U planu su koncerti i sajmovi.. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo riješen program do kraja proljeća 2018. godine. Mi iz arene neki problem što se tiče samog poslovanja ne vidimo", rekao nam je Renco Posinković, direktor Spaladium Arene.

U taj program uvrštene su i utakmice europskog rukometnog prvenstva, iako čelnici Rukometnog saveza aktivno traže zamjenu za Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo