U drugom dijelu / Nexe juri prema četvrtfinalu EHF kupa: U Našicama pali i Makedonci

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Našičani su nakon trećeg kola ostali stopostotni

23.2.2019.
20:55
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Dvije pobjede protiv Tatabanye i Hannovera Nexe je trebalo potvrditi protiv objektivno najslabije ekipe skupine, pa je gostovanje Rabotnika u Našicama iz tog razloga bila možda i najteža utakmica dosad za hrvatskog viceprvaka.

Jer trebalo je potvrditi ulogu velikog favorita i osvojiti već donekle unaprijed upisane bodove makar su Makedonci sve samo ne bezazlena momčad koja je stigla s novim trenerom. Međutim, ta šok-terapija nije uspjela, u Slavoniji su se držali samo prvo poluvrijeme nakon kojeg im je nestala svaka šansa za iznenađenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenadio je donekle i Hrvoje Horvat s početnom postavom u kojemu je na sredini napada bio Leban, a ne standardni Gadža. Otvorili su Gromovi s 4:1 u šestoj minuti, ali nakon 7:4 do daha su stigli i gosti izjednačivši s tri vezana pogotka, a potom u završnici prvog dijela prvi put i povesti (10:9).

Što god je Horvat rekao svojim igračima u svlačionici, upalilo je jer su u samo nekoliko minuta otišli na 14:10, a kada se razbranio Car, a obrana učvrstila, razlika je samo rasla. U 54. minuti i do 23:15... Za osam dana u Makedoniji je na rasporedu "uzvrat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EHF kup, skupina B:

Nexe - Rabotnik 23:18 (10:10)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe: Car, Lelić; Gadža 2, Šipić 7, Leban, Eter, Zrnić, Barišić Jaman 2, Buvinić 4, Jelinić 4, Vida, Lončar, Lavrič 1, Tomić 2, Jaganjac 1, Celebi

Rabotnik: Ojleski 2, Markoski, Taleski, Stjepanović 2, Trajkovski, Memić, Kuzmanovski 3, Radović 1, Čanevski, Kukoski, Krstevski 1, Ostrouško 6, Građan 1, Đukić 1, Petrovski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmerci: Nexe 0/1, Rabotnik 0/0

Isključenja: Nexe 4 minute, Rabotnik 4 minute

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo