HRABRO NA FAVORITKINJE / Nenad Šoštarić pred dvoboj s peterostrukim prvakinjama Europe: 'U punom sastavu su jače od norveške reprezentacije'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Možemo, za početak, igrati borbeno u obrani da ne primamo lake pogotke, moramo se brzo vraćati u obranu da spriječimo njihove kontre'

8.10.2022.
12:44
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Rukometašice Lokomotive u nedjelju će od 16 sati u susretu 4. kola skupine B Lige prvakinja gostovati kod peterostrukih europskih prvakinja, mađarskog sastava Gyori ETO-a.

S obzirom na snagu dviju ekipa, iluzorno je očekivati kako bi "lokosice" u Mađarskoj mogle do prvih bodova u ovom natjecanju. Toga su svjesni i kapetanica Stela Posavec te trener Nenad Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVO OKUPLJANJE /

Izbornik Šoštarić objavio popis Kraljica šoka uoči Eura: Provjerite koje rukometašice su na njemu

Image
PRVO OKUPLJANJE /

Izbornik Šoštarić objavio popis Kraljica šoka uoči Eura: Provjerite koje rukometašice su na njemu

"Svi znamo da je Gyor jedna od najjačih ako ne i najjača ekipa u Europi, s vrhunskim igračicama na svim pozicijama. Protiv takve vrhunske kvalitete mi moramo dati najbolje od sebe. Možemo, za početak, igrati borbeno u obrani da ne primamo lake pogotke, moramo se brzo vraćati u obranu da spriječimo njihove kontre. Moramo igrati organizirani dugi napad, pokušat smanjiti broj tehničkih pogrešaka i igrati svoju igru", izjavila je Posavec uoči puta.

"Gyor je, kada je u punom sastavu, jači i od norveške reprezentacije. Na takvim se utakmicama može najviše naučiti, na takvim utakmicama odrastaš i počinješ malo više razmišljati o rukometu. Da bi se došlo do te razine treba se jako puno raditi. Utakmica u kojoj igrate protiv najboljih igračica na svijetu je za nas veliki izazov. Protiv njih u obrani moraš biti agresivan. Ako si premekan proći će kroz tebe, a ako se ne vraćaš u obranu protrčat će pored tebe. Moraš spojiti sve segmente rukometne igre da bi odigrao dobro protiv njih. U prošlom kolu to je uspio Metz koji je također vrhunska ekipa i pobijedio ih je. Očito im je jako nedostajala Stine Oftedal. Moramo, dakle, protiv njih prije svega razmišljati u igri i dati sve od sebe na terenu", kazao je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo