NAŠIČKI NEXE METE SVE PRED SOBOM U EUROPSKOJ LIGI: / Bešiktaš drugi put zaredom stradao, Hrvati ušli u opasnu formu

Image

exe je formalno bio gost u ovoj utakmici, jer su iste momčadi igrale i dan ranije u Našicama, kad je hrvatski doprvak slavio s 32-26

16.2.2021.
21:04
VOYO logo

Rukometaši našičkog Nexea ostvarili su četvrtu pobjedu u osmom nastupu u skupini C EHF Europske lige svladavši u utorak u Našicama turski Bešiktaš sa 31-25 (14-10).

Nexe je formalno bio gost u ovoj utakmici, jer su iste momčadi igrale i dan ranije u Našicama, kad je hrvatski doprvak slavio s 32-26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do treće uzastopne pobjede Našičane su predvodili Mateo Rodin s pet i Marin Jelinić s četiri pogotka, a vratar Mihailo Radovanović imao je 16 obrana. Najbolji strijelci Bešiktaša bili su Ersin i Arifoglu sa po pet golova svaki.

Nexe je sa osam bodova iz osam nastupa na četvrtom mjestu koje vodi u nokaut fazu natjecanja. Vodeći Magdeburg ima 10 bodova iz šest utakmica, a po osam bodova imaju i Montpellier te moskovski CSKA, ali Francuzi su odigrali samo četiri dvoboja, a Rusi pet. Peti je švedski Alingsas s četiri boda iz sedam nastupa, a Bešiktaš je doživio svih osam poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

15.02.2021., Nasice, Sportska dvorana OS Kralja Tomislava - Zaostalo 2. kolo EHF Euro lige. RK Nexe - Besiktas. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Našičani su loše ušli u utakmicu te dopustili Bešiktašu da povede sa 4-1 u sedmoj minuti. Međutim, u sljedećih deset minuta Nexe je serijom 7-0 došao do četiri pogotka prednosti (8-4), a s tom je razlikom hrvatski doprvak dočekao i kraj prvog poluvremena (14-10).

Kad je u 41. minuti našička momčad došla do šest pogodaka prednosti (19-13), činilo se da će Bešiktaš doživjeti i osmi uvjerljiv poraz. No, dogodio se potpuni obrat u kojem je turska momčad već u 47. minuti stigla do izjednačenja (20-20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, do novog vodstva Bešiktaš nije stigao, a Nexeu su Jaganjac, Kević i Pribetić ponovno donijeli šest golova prednosti (29-23) u 55. minuti, a ta je prednost stajala na semaforu i na kraju utakmice (31-25).

Nexe će utakmicu 9. kola odigrati za tjedan dana, 23. veljače (18.45 sati), kad će ugostiti moskovski CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo