Nemaju konkurenciju / Najbolji na svijetu: Drugu godinu u nizu četiri iste reprezentacije u polufinalu rukometnog prvenstva

Image
Foto: AP images

Iste četiri reprezentacije plasirale su se u polufinale SP-a u Egiptu 2021. i polufinale EP-a u Mađarskoj i Slovačkoj 2022.

27.1.2022.
20:09
AP images
VOYO logo

Danska, Španjolska, Francuska i Švedska. Četiri su to reprezentacije koje su se plasirale u polufinale Svjetskog prvenstva 2021. u Egiptu. Jednako tako, sve te reprezentacije plasirale su se i u polufinala ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

Danci su se okrunili titulom svjetskih prvaka u Egiptu. Drugoplasirana u skandinavskom finalu bila je Švedska. Broncu je osvojila Španjolska, a drvenu medalju osvojili su Francuzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska je razbila Francuze u prvom finalu s rezultatom od 32-26, a heroj u pobjedi bio je Hampus Wanne. S druge strane, Danska je u uzbudljivom polufinalu pobijedila Španjolsku s 35-33, a nezaustavljiv je bio Mikkel Hansen s 12 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Revanši u polufinalu

Da stvari budu nevjerojatnije, ove četiri reprezentacije sastati će se u istim utakmicama u polufinalu Europskog prvenstva u Mađarskoj i Sloveniji. Odnosno, Francuska ide na Švedsku nakon što su čudesno pobijedili Dansku.

Istovremeno, Danci i Španjolci ponovno će odmjeriti odnos snage kao neprikosoveni vladari svjetskog rukometna. Danci su prošle godine osvojili zlato, a ne treba ni otpisati Španjolce koji su osvojili dva uzastopna zlata na Europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Španjolske i Danske pratite od 17 sati i 55 minuta na RTL 2. Susret Švedske i Francuske počinje u 20:30 uz direktan prijenos na RTL-u, a uključite se u prijenos od 19:30 i emisijom 'Vrijeme je za rukomet'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo