Legenda otkrila: 'Na taj način, nemamo šanse protiv Francuske!'

23.1.2013.
17:49
VOYO logo

"Pa mislim da nije on ovoga trenutka baš u takvoj formi u kakvoj je znao biti na prošlim natjecanjima, ali očito je da mu naša momčad leži i da je on pritajena opasnost za nas. Mislim da je u dosadašnjim utakmicama dosta obrana imao zahvaljujući odličnoj obrani svoje momčadi, branio je dosta šuteva koji su već bili već pod pasivnim napadom. Osim na Olimpijadi kad je stvarno branio fenomenalno i kad je skinuo jako puno zicera i čistih šuteva. I kad smo mi imali velike prilike, on je te prilike zaustavljao", prisjetio se Mirko Bašić polufinala olimpijskog turnira u kojem je Francuska slavila 25:22.

Nakon te su utakmice mnogi pričali kako Omeyer zapravo voli kad mu se puca visoko, a naši su mu rukometaši pucali baš tako, malo u noge, puno pod prečku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A vidiš, a ja sam baš danas čitao da svi pričaju kako mu treba šutirati visoko. U principu. mislim da kad je golman stariji, treba mu šutirat visoko, jer mu je stav sve niži i niži. Istina je, pak, da Omeyer ima problem s loptama koje idu kroz noge, oko nogu, tu blizu noge, i recimo, te lopte brani dosta slabo, često dobija golove s vanjskih pozicija kroz noge. Ali mislim da visoke šuteve s vanjskih pozicija najteže brani. Međutim, ima jedna druga stvar. Mislim da je Blaženko Lacković protiv njega bio jedan od najvećih žrtava u našoj reprezentaciji, Omeyer je uvijek protiv Laca branio fenomenalno. Ja se sjećam dosta utakmica i mislim da će mu Lacković nedostajati danas".

Znači, danas ga neće imati tko razbraniti? He-he. Da. On posebno dobro brani protiv nas jer su to velike utakmice, on je golman koji voli braniti, a pogotovo velike utakmice, a okršaju hrvatskei Francuske su u zadnjih desetak godina El clasico, i naravno da je napaljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je po vama trenutno u boljoj formi - Alilović ili Omeyer? Mislim da je Mirko trenutno u boljoj formi i moja je procjena da taj segment danas sigurno neće biti na strani Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa to je skoro kao da ste rekli da ćemo pobijediti? Da, ali naši moraju igrati brzo, bez obzira na rezultat. Moraju igrati tu svoju dobru obranu, gurati stalno u leđa, jer u protivnom, ako budemo igrali na postavljenu obranu s Francuskom, tu nemamo puno šansi.

Kakav je vaš osjećaj prije utakmice? Pa osjećaj mi nije dobar, ali se nadam da imam loš osjećaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorite poučeni dosadašnjim iskustvima, ili? Pa ne, nego nekako baš razmišljam... ne znam na koji način ih možemo pobijedit, znaš... osim ako ne nametnemo izuzetnu trku. Ali moramo znat da oni imaju i Abaloa i Gigoua, i druge... Recimo, nas je Londonu pobijedio Acambray, znači njihov rezervni igrač koji je ušao i zabio četiri gola iz četiri šuta. Znači moramo biti maksimalno spremni na sve njihove rezervne varijante.

specijal-201301070685004-SP u rukometu 2013

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo