EKSKLUZIVNO /

Martinović za Danas.hr: 'Očekivanja su velika, mi smo Hrvatska, samo da krene prva utakmica'

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

9.1.2024.
15:55
VOYO logo

Ivan Martinović velika je uzdanica Hrvatske na desnom vanjskom, a iza ovog našeg reprezentativca sjajna je sezona u Melsungenu gdje je u posljednjoj utakmici pred okupljanje u pobjedi kod Hannovera zabio 15 golova.

Image
SVE SE ZNA /

Raspored rukometnog Europskog prvenstva u Njemačkoj

Image
SVE SE ZNA /

Raspored rukometnog Europskog prvenstva u Njemačkoj

Pa za početak koliko si zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da mogu reći da sam dosta zadovoljan, nitko nije očekivao kako ćemo odigrati sezonu do sad, četvrti smo na tablici, korak smo do Final Foura i osobno mislim da dobro igram da sam u dobroj formi, da imam dobre suigrače u klubu kao što su Kristopans i Balenciaga, tako da sve u svemu mogu biti jako zadovoljan sezonom."

Kako su prošle pripreme za Europsko prvenstvo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo drugo okupljanje još nisam odradio trening kako treba pošto sam se razbolio, tako da mi je cilj sad što prije da se vratim s ekipom. Ali prvi dio je bio jako dobar, intenzivan. Znali smo da moramo dosta trčati da se vratimo, da nađemo tu našu igru, taj ritam što nam treba na prvenstvu i ja sam zadovoljan."

Očekivanja od Eura u Njemačkoj?

"Očekivanja su uvijek velika. Mislim da smo mi Hrvatska, da mi uvijek možemo jako daleko na ovakvom turniru. Sigurno nije lako, prva utakmica protiv Španjolske. Uvijek je prva utakmica teška na prvenstvu, ali misli da imamo dobru šansu. Samo da krene ta prva utakmica i mislim da svi jedva čekamo da uđemo u tu dvoranu s tom atmosferom pošto znamo što nas čeka tamo."

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ivan Martinović iz godine u godine postaje sve važniji faktor ove reprezentacije. Vanjska linija je trenutno nezamisliva bez njegovog napadačkog arsenala koji se sastoji od prodora, udaraca i proigravanja na pivota. Obrana mu je slabija strana i vjerojatno će se mijenjati u tom segmentu igre. Član je njemačkog Melsungena ima iskustvo igranja u Bundesligi što je znakda zna igrati velike utakmice.

Nakon Španjolske slijede Austrija i Rumunjska...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O Austriji znam jako, jako puno. Tamo sam počeo trenirati rukomet i sve tako da znam tu filozofiju. Znam taj stil igre, ovdje možda mogu dodati pokoji savjet, ali jako su dobri, digli su se, imaju vrhunske igrače. I Rumunjska isto se digla, znamo da trenutačno svaka ekipa na prvenstvu svi igraju jako moderan, brz rukomet, tako da moramo biti spremni na sve."

Na što treba posebno pripaziti na utakmicama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo imati jako dobar početak na utakmici, znači od prve sekunde pokazati da smo favorit, tu agresivnost, da pokažemo da nemaju šansu i treba ih odmah slomiti na početku.

Tko su favoriti, a koga vidiš kao najveće iznenađenje?

"Mislim da će svi reći da je Danska. Tako ću i ja, ima jednostavno nevjerojatan broj igrača na vrhunskom nivou. To su pokazali i zadnje dvije tri godine, tako da mislim da će i sad u Njemačkoj. A za iznenađenje, to mogu svi, ali ja reći da Poljska ima jako dobru ekipu. Znaju se dobro, većina igrača igraju u poljskoj ligi, tako da oni mogu iznenaditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je dojam na vas ostavio izbornik Goran Perkovac?

"Jako dobar, mislim da on daje sve od sebe da budemo svi spremni. Cilj mu je da napravi tu dobru jako dobru atmosferu, što imamo, da nas pripremi na tu prvu utakmicu, na taj cijeli turnir i traži tu agresivnost u obrani i taj brz rukomet što sad svi igraju i mislim da radi jako dobar posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo