ČERVAR SE POPUT VUJOVIĆA OBRUŠIO NA SUCE: / 'Htjeli su me ukokati, imali su spremljeno ubojstvo, ali nisu uspjeli. Radi se cirkus'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Červar je istaknuo kako je Hrvatska apsolutno zasluženo pobijedila Bjelorusiju, ali i kako suci nisu sudili dobro.

18.1.2018.
22:28
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik Hrvatske Lino Červar prokomentirao je teško izborenu pobjedu Kauboja nad Bjelorusijom 25-23

[FOTO, VIDEO] HRVATSKA DO POBJEDE NAKON DRAMATIČNE ZAVRŠNICE:

"Bila je ovo teška utakmica. Čestitke Bjelorusiji na fer i korektnoj utakmici. Moram pohvaliti njihovu odličnu utakmicu. Iako je tjesno završilo, mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili u dvoboju", izjavio je Lino Červar i osvrnuo se na obranu koja niti protiv Bjelorusije nije briljirala...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je naša obrana u odnosu na Švedsku bila mnogo bolja. Danas je naša obrana bila mnogo čvršća, bila je homogenija, gušća. Protivnik je jako dugo napadao i imao je problema zabiti nam gol. Obrana je zapravo pobijedila u ovoj utakmici. Inače je teško igrati protiv ovako visoke obrane poput bjeloruske. Imali smo nedostatak u obrambenoj tranziciji, a vrijedi spomenuti da je bjeloruska defenziva u važnim trenucima sjajno reagirala i to nam je stvaralo poteškoće", nadodao je hrvatski izbornik za kamere RTL-a i nastavio:

'Čini mi se kao da igramo u gostima po kriterijima suđenjima'

"Htjeli su me ukokati, nisu uspjeli, jel tako? Pa ne znam, nisam dobro razumio, mislim, koji kriteriji... Čini mi se kao da igramo u gostima po uvjetima igre... Valjda sam slabo ja vidio... Kriteriji suđenja mi ne idu u glavu. Radi se cirkus, možda sam krivo vidio, ali takav imam dojam. Spremljeno ubojstvo, operacija nije uspjela, jel tako? Bila bi šteta da nismo uspjeli. Jako je teško bilo igrati ovu utakmicu, morao sam puno razgovarati s igračima i stvarno su dali sve od sebe i zato čestitke njima. Nisu klonuli duhom, a borili smo se stvarno protiv svega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVE REAKCIJE RUKOMETNIH LEGENDI: ‘Nije dobro, nesigurni smo, spori smo… S ovakvom igrom nemamo šansi’

U napadu nije bilo tečnosti...

"Naš je napad bio u problemima, Bjelorusi su visoki, imaju visoke ekstremitete. Ali bitno je da smo znali pobjediti bez obzira na sve. Njima je najbolji igrač bio golman", kazao je izbornik Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi Norveška i Francuska, je li Hrvatska spremna za ovako jake momčadi?, pitao je RTL-ov sportski reporter Marko Vargek...

"Čujte, oni su zapravo apsolutni favoriti, ipak su osvojili dosta toga, u vrhu su, a mi ipak sedam godina nismo bili u finalu jednog velikog natjecanja. Treba opet pozitivno razmišljati, moramo taktički igrati još bolje, posebno protiv Norveške. Kvalitetno ćemo morati igrati u obrani, slični su Švedskoj, svaka pogreška će se skupo plaćati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moram razgovarati sa sucima'

Jeste li otkrili sve karte protivnicima?

"Moram razgovarati sa sucima", cinično je prokomentirao Červar i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba imati pobjednički mentalitet i realno sagledati svoje mogućnosti, a ne lebdjeti u oblacima. Moramo biti čvrsto na zemlji i boriti se jedno za drugog, pa što bude."

Gdje je Hrvatska danas, kad se recimo uspoređujemo s Norveškom i Švedskom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je teško i zanimljivo do samoga kraja'

"Mi imamo dosta igrača koji u svojim klubovima ne igraju jake utakmice, zato nas treba držati zajedništvo i svakako treba staviti naglasak na tranziciju nazad jer će nas Norvežani uništiti kao Šveđani", zaključio je izbornik.

Marko Mamić bio je jedan od najboljih strijelaca Hrvatske s pet golova, isto kao i Luka Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što je naš trener Lino Červar rekao, čestitam Bjelorusiji na odličnoj utakmici. Bilo je teško i zanimljivo do samoga kraja dvoboja. U obrani smo na kraju izvukli pobjedu. Bjeloruski golman imao je nekoliko dobrih obrana. On je bio najbolji igrač Bjelorusije. Nitko nije očekivao ovako tjesnu završnicu protiv Bjelorusije, no to posljedica poraza od Šveske. Glavno je da smo ipak pobijedili i sada se možemo posvetiti borbi za polufinale. Čekaju nas Norveška i Švedska, dvije najbolje reprezentacije svijeta, ali mi smo domaćini, ovo prvenstvo se igra kod nas i niko nije favorit protiv Hrvatske. Za pobjede protiv njih morat ćemo ipak popraviti puno stvari, i u obrani u napadu", kazao je Marko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo