izbornik rukometne reprezentacije / Lino Červar novi predsjednik Udruge trenera: 'Struci treba vratiti poštovanje i reaktivirati je'

Image
Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

Rukomet kao sport kolektivni je i nedjeljiv dio odgoja, obrazovanja i kulture", rekao je novi predsjednik Udruge trenera

4.3.2019.
17:45
Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Na izbornoj Skupštini Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza, za novog predsjednika s četverogodišnjim mandatom izabran je izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije, Lino Červar.

U izvješću v.d. predsjednika UT HRS-a, Mate Matijevića, za razdoblje od 2014. do 2018. godine, naglašeno je da je kroz 15 sjednica i brojnih akcija napravljeno jako puno: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Hrvatska je prošle godine dobila priznanje od EHF-a za najmasovniji i najkvalitetniji trenerski seminar u povijesti te organizacije, te u ovome trenutku Hrvatska ima 35 trenera s EHF PRO licencom. Treba poraditi u sljedećem razdoblju na dignitetu i zaštita trenera, te boljoj suradnji između HRS-a i klubova.”

"Hrvatsku trenersku struku treba reaktivirati i vratiti joj poštovanje. Posebno trenerima u malim sredinama koji dugi niz godina rade s mladim igračima. Ti treneri trebaju dobiti poboljšane financijske uvjete, odnosno svi zajedno moramo pronaći način kako da ih dodatno educiramo. Rukomet kao sport kolektivni je i nedjeljiv dio odgoja, obrazovanja i kulture", rekao je novi predsjednik Udruge trenera Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte više na Sportnetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo