Červar objasnio zašto su naši 'pukli' na putu do sna

'Ostaje žal za još jednim izgubljenim finalom. Treba sada biti mudar i napravili veliku analizu zašto gubimo treći put zaredom u polufinalu. Igrači psihički nisu bili spremni za utakmicu.

28.1.2013.
9:17
VOYO logo

Brončani hrvatski rukometaši će se sa SP-a iz Španjolske u Zagreb vratiti u ponedjeljak, nešto prije 11 sati, kad će sletjeti na Pleso redovnom linijom iz Frankfurta.

Među njima neće biti Igora Vorija, Ivana Čupića, Drage Vukovića i Ivana Ninčevića, koji će odmah otići u svoje klubove, a Slavko Goluža će po dolasku na konferenciji za medije još jednom ponuditi osvrt na nastup svojih izabranika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok čekamo njegova razmišljanja, naciji je objašnjenje za 'crnu rupu' protiv Danaca u polufinalu ponudio bivši izbornik Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostaje žal za još jednim izgubljenim finalom. Treba sada biti mudar i napravili veliku analizu zašto gubimo treći put zaredom u polufinalu. Na Europskom prvenstvu u Srbiji igrali smo poput rakete, a onda stanemo protiv Srbije. U Londonu smo sve 'derali' do Francuza. Sve smo 'ubijali' kontrama, a onda protiv Francuske istrčimo samo jednu, a oni devet. Protiv Danske u Španjolskoj isto. Oni istrče 13 kontri, a mi samo jednu. Ne vjerujem da ću pogriješiti ako kažem da igrači psihički nisu bili spremni za utakmicu. Izašli su na parket olovnih nogu, zabrinuti, nervozni, napeti. Trebalo je znati igrati pod takvim pritiskom. I zato treba napraviti analizu. No, bez obzira na taj kiks protiv Danaca, moramo biti zadovoljni. Nažalost, ja nikad nisam kao izbornik osvojio broncu, pa ne znam kakav je to osjećaj. Triput sam gubio te utakmice, dok Goluži to ide puno bolje. On je triput pobijedio u tim utakmicama", izjavio je Červar za Večernjak i dodao:

"Drago mi je da su naši rukometaši nastavili osvajati medalje na velikim natjecanjima. Ovo je deveta u posljednjih 10 godina. Drago mi je da se nastavio i proces pomlađivanja reprezentacije koji sam ja počeo 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo