Lacković otkrio što ga tako dugo drži u reprezentaciji!

"Taj se zgusnuti tempo natjecanja osjeti na svakom od nas, ali sada glavom ulazimo u trening. Kako s vremenom postajemo igrački iskusniji, naučimo se tempirati", objašnjava Blaženko Lacković.

15.1.2012.
21:45
VOYO logo

Blaženko Lacković koji uz Ivana Balića i Igora Vorija u reprezentaciji uživa status starosjedioca. U kadru koji je kovao svjetsko zlato u Portugalu bio je najmlađi, u Srbiju putuje kao, kako je odmah ispravio, "jedan od najiskusnijih".

U deset godina uloge su se promijenile, danas se od čovjeka s topom u rukama očekuje se da bude prevaga, povuče kada zatreba, bude izbornikova produžena ruka na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na nama iskusnijima veća je odgovornost, da skinemo teret s leđa mlađim igračima. Danas se ipak igra brži rukomet, puno zahtjevniji nego tada, puno se stvari promijenilo u ovih deset godina", kaže Lacković.

Od te 2003. nije propustio nijedno natjecanje, a rukometni ritam postao je ubitačan. U pogonu je s reprezentacijom svaki siječanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj se zgusnuti tempo natjecanja osjeti na svakom od nas, ali sada glavom ulazimo u trening. Kako s vremenom postajemo igrački iskusniji, naučimo se tempirati", objašnjava Lac.

S reprezentacijom Hrvatske uzeo je šest medalja s velikih natjecanja, bio je svjetski i olimpijski pobjednik, a u kolekciji mu nedostaje tek jedan veliki naslov. Na pitanje je li konačno došlo vrijeme i za europsko zlato, Lacković iskusno spušta loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo velika očekivanja od turnira. Želimo pokazati novu, bržu Hrvatsku, odigrati atraktivan rukomet. Imamo širinu klupe što je jako dobro i što treba iskoristiti. Ipak, nama je prioritet ove godine izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Londonu", kaže Lac.

Domete u Srbiji ne želi prognozirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Diže se forma, bez obzira na sve komplimente i naš osjećaj da je to to, i dalje moramo čvrsto stajati na zemlji, ima puno favorita, spremnih reprezentacija. Na koncu će odlučivati detalji", zaključio je Blaž.

16.01 - Hrvatska - Island 31:29

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.01 - Hrvatska - Slovenija 31:29

20.01 - Hrvatska - Norveška (20.10 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo