SENZACIONALAN DOČEK: / Kauboji na Trgu izazvali apsolutnu ludnicu

Image

Brončani rukometaši nakon osvojene medalje vratili se u Hrvatsku gdje im je u Zagrebu organiziran svečani doček.

1.2.2016.
12:25
VOYO logo

Uživo:

14.19 - Zaprešić Boysi još su jednom otpjevali neslužbenu himnu rukometaša 'Neopisivo', čime je završio svečani doček na Trgu bana Jelačića.

14.14 - Brončanim rukometašima na pozornici se pridužio i pjevač Prljavog kazališta Mladen Bodalec otpjevavši 'Mojoj majci (Ruža hrvatska) i "Sve je lako kad si mlad", dok je Ervin Baučić izveo pjesmu Dražena Žanka i Ivice Krajača "Hrvatski kauboji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.54 - Izbornik ŽeljkoBabić prvi se obratio navijačima. Poručio je kako je lijepo je pobijediti. Nakon njega riječ je dobio kapetan MarkoKopljar.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

FEŠTA U ZAGREBU: Kauboji se vratili u domovinu s broncom oko vrata

Image

FEŠTA U ZAGREBU: Kauboji se vratili u domovinu s broncom oko vrata

"Zahvaljujem svima što su došli. O Poljacima nemam puno riječi. Dogovorili smo se da ćemo ih pobijediti s 11 razlike i to se dogodilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kvalifikacije za OI? Idemo se prvo odmoriti, a onda ćemo se skupiti i kvalificarati te krenuti u borbu za medalju".

Image
Image

Svečani doček rukometaša na Trgu bana Jelačića.

13.46 - Navijači su pojedinačno pozdravili svakog rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.34 -Rukometaši su stigli na Trg bana Jelačića. Izašli su na pozornicu gdje su zajedno zapjevali uz podršku Zaprešić Boysa njihovu pjesmu: Neopisivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.22 - Više od 3000 navijača dočekuje rukometaše na glavnom zagrebačkom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.05 - "Nisam očekivao ovo, ali smo se pripremali svaki dan i za svaku utakmicu. Nikad ne znate kakav će biti ishod. Proces je uvijek biopod kontrolom. Iscrpljen sam. Ovo mi je uzelo dušu i tijelo. Situacija je da sam sretan ako sam djelovanjem kao izbornik pomogao rukometu i donio barem malo sreće narodu", rekao je izbornik Željko Babić po dolasku u zagrebačku zračnu luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki problem za izbornike reprezentacija su velika očekivanja, nakon kojih se događaju velika pražnjenja. Usred toga se događaju emotivna pražnjenje ali kad se to dogodi želite to podijeliti. Ja osobno sam želio to podijeliti sa svim Hrvatim i svima koju su za nas molili", prokomentirao je izbornik burnu proslavu nakon pobjede nad Norveškom te je napomenuo kako baš ne voli istupati u medijima te da želi samo raditi svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bi nekoga trebalo istaknuti to su igrači. Koristim ovu priliku javno se zahvaliti suradnicima na pomoći", rekao je Babić pa je prokomentirao kvalifikacijsku skupinu za OI.

"OI? Kao izbornik ništa ne mogu obećati. To bi bilo neozbiljno. Grupaje teška i pitanje je u kakvom stanju će je igrači dočekati. Bitno je da smo pozitinivno završili ovaj turnir, a kvalifikacijama mkožemo svatko svakog pobijediti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.53 - Rukometaši su se upravo pojavili među navijačima. Očekivano dočekani su gromoglasnim navijanjem.

"Noć je bila naporna. Sretni smo. Nismo znali prije prvenstva gdje ćemo završiti. Na kraju smo uzeli medalju i presretan sam", kaže MarkoKopljar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Poljske smo napravili ogromnu stvar. Ovo je drugo fantastično. Treba li se priviknut na slavu? Ma ne, imam ja već godina", kazao je IvanStevanović, koji je debitirao s 33 godine.

"Sve je bilo super. Kao ekipa smo super. Prošli smo dugi put. Bilo je teško na pripremama. Zaslužili smo to. Super je bilo s mlađima. Nismo očekivali doček. Presretni smo zbog toga", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostaje žal što nismo ospjeli dfo kraja doći. Drago nam je da to zajedno proveslimo. Ostali smo bez glasa od euforije i iscrpljeni smo", rekao je MarinoMarić.

12.45 - Zrakoplov je sletio, čeka se dolazak rukometaša među navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.44 - Nakon proslave bronce s navijačima, hrvatski rukometaši imat će svečani prijem kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.40 - Kako javljaju 24 sata zrakoplov malo kasni, a na Plesu je sve više navijača.

12.30 - Zrakoplov s hrvatskim rukometašima trebao bi uskoro sletjeti na zagrebački Pleso. Nakon toga bi se trebali zaputiti prema središnjem trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program počinje u 13:00 sati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13,00 – Uvodni program - Kraljevi ulice 13,30 – Dolazak i doček rukometaša kod Katedrale 13,35 – Kroz špalir Zagrebačkih mažoretkinja dolazak do pozornice Zaprešić Boys / Neopisivo Himna Voditelj Darko Janeš predstavlja rukometaše Obraćanje izbornika i igrača Pozdrav gradonačelnika Milana Bandića Predaja gradonačelniku dresa s potpisima rukometaša Prljavo kazalište / Ruža hrvatska i Sve je lako kad si mlad/ Ervin Baučić / Hrvatski kauboji (pjesma Dražena Žanka i Ivice Krajača) Zaprešić Boys / Neopisivo

Hrvatska rukometna reprezentacija u nedjelju je u Krakowu svladala Norvešku s 31:24 (15:11) i po treći put u povijesti osvojila brončano odličje na europskim prvenstvima.

Prvu su osvojili na prvom EP-u u Portugalu 1994. godine, a drugu prije četiri godine u Srbiji. Trećim mjestom u Poljskoj rukometaši su izborili i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se uzme u obzir da je ŽeljkoBabić u Poljsku poveo šest debitanata, te ozlijeđene DomagojaDuvnjaka i MarkaKopljara onda je jasno zašto se ovaj uspjeh slavi kao zlatni i zbog čega će rukometaši u ponedjeljak u 13.30 na zagrebačkom Trgu bana Jelačića imati svečani doček.

'Nitko ovo nije očekivao'

"Nitko ovo nije očekivao. Svi smo se prije turnira nadali da dečki mogu biti peti, šesti i bili bismo zadovoljni time. A ovo je čudo”, prokomentirao je poslije pobjede nad Norveškom veliki MirzaDžomba. S njim se složio i GoranŠprem koji nije zaboravio da je Hrvatska, osim bronce, ostvarila još jedan uspjeh danas.

http://www.telegram.hr/fotogalerije/sport/hrvatska-protiv-norveske/#320536

”Ovo je najbolje što se moglo dogoditi. Osvojili smo medalju i izbjegli smo kvalifikacije za SP u Francuskoj protiv Slovenije. Mislim da će ova naše reprezentacija, zajedno s Norveškom i Njemačkom, vladati svjetskim rukometom sljedećih pet, šest godina".

Ako nastave biti učinkoviti kao na ovom Euru to bi se moglo i ostvariti. Hrvatska je zabila najviše golova od svih reprezentacija (250), 15 više od Norveške i 27 od prvaka Njemačke. Španjolci, koji su bili bolji od Hrvatske u polufinalu dali su 209 golova. Hrvatska je i po postotku realizacije bila najuspješnija (64).

Štrlek nedodirljiv

Najbolji hrvatski rukometaš na ovom prvenstvu bio je ManuelŠtrlek. Njegova viska realizacija od 80 posto (43-54) zaslužna je za to što je uvršten u najbolju sedmorku Eura. Drugi je put u karijeri dobio takvo priznanje: najboljim je lijevim krilom proglašen i na EP-u u Austriji 2010. kada je Hrvatska osvojila srebro.

Od velikog je značaja da je Hrvatska na ovom prvenstvu dobila novog vrhunskog pivota, MarinaMarića. Nakon neočekivane odluke da ne vodi IgoraVorija u Poljsku, posljednjeg zlatnog iz Portugala, mnogi su kritizirali Babića. No povjerenje u Marića mu se isplatilo. On je bio 11. strijelac prvenstva, s realizacijom od 71 posto (45-71).

Alilović podbacio

Na ovom prvenstvu ponajviše je podbacio vratar MirkoAlilović, međutim njegovu slabu formu iskoristio je IvanStevanović. Na popisu se našao kao četvri vrtar, no nakon ozljede IvanaPešića, poslije kojeg je otpao i FilipIvić, Stevanović je dobio priliku debitirati s 33 godine. Prvenstvo je na kraju završio s 34 posto obrana, te je bio među deset najboljih vratara.

Nakon što je Hrvatska na ovom Euru uspješno pomladila momčad sada je čeka poprilično težak zadatak. U kvalifikacijskoj skupini za Olimpijske igre u Rio de Janeiru osim Hrvatske, za dvije olimpijske vize borit će se još Norveška, Danska i Bahrein. Babiću će za plasman trebati i pomoć iskusnijih Kopljara i Duvnjaka, koji prvenstvo u Poljskoj nisu dočekali zdravi, o čemu je kapetan progovorio poslije Španjolske: "Žao mi je zbog ozljeda. Uvijek nam se dese prije velikih natjecanja”.

Ako uspiju izboriti Rio bit će to peti plasman hrvatskih rukometaša na Olimpijske igre - 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni osvojili su zlatne medalje, 2012. u Londonu bili brončani, a 2008. u Pekingu bili četvrti. S obzirom na kvalitetu koju su pokazali u Poljskoj sigurno je da hrvatski rukomet očekuje lijepa budućnost, o čemu su već ponešto rekli Džomba i Šprem.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo