STRUČNA ANALIZA /

Nikša Kaleb: 'Hrvatska napokon hvata pravi zalet nakon krivudanja, a Lovro Mihić je, iako najmanji od svih, pokazao da je terijer s ogromnim srcem'

Nikša Kaleb dao je portalu Net.hr stručnu analizu najbolje utakmice hrvatskih rukometaša na Olimpijskim igrama dosad

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

31.7.2024.
14:47
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu je pobijedila Njemačku 31-26. Bila je to najbolja utakmica naših rukometaša na Olimpijskim igrama dosad, s kojom su zamrznuli Nijemce, najdominantniju ekipu dosad na turniru u Parizu, na -5. Hrvatska nakon tri susreta u skupini A ima dvije pobjede i poraz, baš kao i Njemačka.

Image
KONAČNO PRAVO LICE /

Duvnjak i ekipa fanatičnom borbom održali lekciju Njemačkoj za veliku pobjedu u Parizu

Image
KONAČNO PRAVO LICE /

Duvnjak i ekipa fanatičnom borbom održali lekciju Njemačkoj za veliku pobjedu u Parizu

Nakon mršave pobjede protiv Japana (30-29) i poraza od Slovenije (29-31), hrvatski rukometaši su napokon odigrali jednu sjajnu utakmicu porazivši do tada neporažene Nijemce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Nikša Kaleb sudjelovao je i u izgradnji Pelješkog mosta, ne samo hrvatske rukometne povijesti.

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu, bila je u stalnom vodstvu, a u nekoliko navrata je imala i tri gola viška, dok su Nijemci u prvih 30 minuta bili samo u jednom vodstvu (5-4).

"Apsolutno zaslužena pobjeda. Čestitam cijeloj reprezentaciji. Ovo je bilo puno bolje, bez obzira na greškice. Imali smo glavu i rep u drugom poluvremenu. Možeš i sam potvrditi kako sam ti u 40. javio kako trebamo produžiti napad, pa će Nijemci puknuti sami od sebe. Ništa oni nama nisu poklonili, sve smo mi sami zaslužili. Nije baš lako dobiti nekog tri puta zaredom, pogotovo ne nekog tko se zove Njemačka i tko ima najjaču rukometnu ligu na svijetu. Prvi je dio bio odigran s teretom na leđima, dok smo se u drugom opustili, vidjeli da s njima možemo igrati i u obrani i u napadu, bilo nam je puno lakše. Pohvalit ću jednog igrača koji je najmanji u reprezentaciji i ima najmanje kilograma, ali ogromno srce. To je Lovro Mihić koji se baca pod igrača, zatvara prostor, onako kao terijer, nema respekta prema većim igračima od sebe i ne dozvoljava nikom da je brži, bolji i jači od njega. Izuzetno mi se sviđa njegov angažman tijekom čitave utakmice. Nakon krivudanja protiv Japana i Slovenije, napokon hvatamo pravi zalet ", rekao je Nikša Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte čitavu stručnu analizu Nikše Kaleba u priloženom videu gore.

POGLEDAJTE VIDEO: Kaleb: 'Ovaj poraz ide na dušu Sigurdssonu. Šalabahterski i ziheraški je vodio utakmicu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo