Kakav šok: Hrvatska reprezentacija znatno oslabljena

Hrvatski rukometni reprezentativac Blaženko Lacković posve će izvjesno propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Razlog je puknuće Ahilove tetive, ozljeda koju je zadobio u utakmici Veszprema i njegovog Vardara u 6. kolu Lige prvaka.

Lacković je parket u susretu u Mađarskoj napustio već u šestoj minuti i ostao je u svlačionici do kraja. Puknuće Ahilove tetive teška je ozljeda, posebice kod rukometaša i posebice kod igrača kojima je forte moćan skok-šut, kao što je slučaj kod Lackovića.

U subotu navečer Lacković je hitno prebačen iz Veszprema u Zagreb, a predstoji mu prvo operativni zahvat, pa mirovanje i terapija.

Danas 33-godišnji Lacković, koji će u prosincu proslaviti 34. rođendan, prešao je ove sezone iz Hamburga u redove Vardara, a nova ozljeda ga je sustigla baš kad je pronašao povratak u kvalitetnu formu.

//www.youtube.com/embed/c2racijvOLc

Hrvatski lijevi vanjski ima bogatu povijest ozljeda kroz svoju karijeru (koljeno, rame…) zbog istih je propustio i prošlogodišnje Europsko prvenstvo u Danskoj.

SP u Kataru igra se od 15. siječnja do 1. veljače 2015. godine, a za Lackovića je nastup na tom turniru nemoguća misija.

Povratak na Net.hr