Junak utakmice nije izdržao pa je zahvalio Modriću i Baliću!

Hrvatska je uspješno odradila posao u prve četiri utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva. U 4. kolu pao je i Egipat sa 24:20, a najbolji u redovima Kauboja bio je Mirko Alilović s 15 obrana.

17.1.2013.
23:28
VOYO logo

Hrvatska je prvo poluvrijeme odigrala u opuštenom izdanju, a najveće zasluge što je Golužina momčad otišla na odmor s dva gola prednosti bio je Mirko Alilović, koji je u prvih 30 minuta skupio čak 11 obrana. Drugo poluvrijeme bilo je i druga priča, naši su rukometaši odmah u startu napravili 5:0 i na kraju mirno priveli utakmicu kraju, koristeći i mlađe igrače - Mandalinića, Šprema i Stepančića.

"Uf, bilo je teško, kao što smo i mislili. Znali smo da su Egipćani opasni i bilo je stvarno teško to sve probijat u napadu i branit u obrani jer igraju dosta grubo. Ali smo uzeli ta dva boda uz fantastičnu obranu i napravili dobar posao", pričao je nakon utakmice Alilović, koji je desetak minuta prije kraja zaslužio odmor, a na vrata je stao Zagrebov supertalent, 21-godišnji Filip Ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je Alilović i ozljedu Damira Bičanića koji je prijevremeno morao napustiti parket pod udarcima egipatskih 'boksača'.

"Istukli su Bičanića, ušli su mu dva puta u meso, složili ga na šest metara i to još nije bio sedmerac. Ma jesmo, malo smo se borili i sa sucima, ali završilo je dobro. Čestitam dečkima, uzeli smo dva boda i idemo dalje, na Španjolsku. Gledali smo ih malo protiv Mađara, Španjolci su pokazali svoju snagu, ali su se i mučili u prvom poluvremenu, a poslije ih slomili", rekao je Mirko i najavio subotnju utakmicu koja će odlučiti pobjednika skupine i momčad koja će s prve pozicije ući u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo se odmoriti, kasno su ove naše utakmice, dođemo u hotel u ponoć i pol, odradimo večeru i u krevet. Vidjeli smo da Španjolci imaju rupa u igri, a uz to su domaćini, pritisak je na njima. Dosta su uvjerljivo pobijedili sve utakmice do sada, imaju sjajnog golmana Arpada Šterbika, ali mi vidimo svoju šansu, Igramo brz rukomet i mislim da im možemo parirati. I Mađari su se dobro držali sve do 40 minute", rekao je Alilović i za kraj prokomentirao dolazak Ivana Balića kao gledatelja na utakmicu.

"Je, vidio sam Ivana, bio je tu i Luka Modrić i hvala i jednom i drugom. Neka dođu i protiv Španjolske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C: Slovenija - Bjelorusija 27-26 S. Arabija - J. Koreja 24-22 Poljska - Srbija 25-24 Redoslijed: 1. Slovenija 8, 2. Srbija 6, 3. Poljska 6, 4. Bjelorusija 2, 5. S. Arabija 2, 6. J. Koreja 0 Skupina D: Alžir - Australija 39-15 Španjolska - Mađarska 28-22 Hrvatska - Egipat 24-20

Redoslijed: 1. Španjolska 8, 2. Hrvatska 8, 3. Mađarska 4, 4. Alžir 3, 5. Egipat 1, 6. Australija 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo