ZATO JE TAKO VELIK: / Junak megavažne pobjede nad Portugalom bez pardona otkrio što nedostaje Horvatovoj Hrvatskoj

Image

'Nedostaje nam kontinuiteta u rotacijama, da smo konkurentni za 60 minuta'

13.3.2021.
22:19
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija je u subotnjem susretu 2. kola kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Montpellieru pobijedila Portugal s 25:24 (9-12) i ostala u igri za Tokio.

Image
HRVATSKA - PORTUGAL 25:24: /

Kauboji nakon preokreta i drame do važne pobjede koja nas drži u igri za Tokio; Čupić odigrao čudesnu utakmicu

Image
HRVATSKA - PORTUGAL 25:24: /

Kauboji nakon preokreta i drame do važne pobjede koja nas drži u igri za Tokio; Čupić odigrao čudesnu utakmicu

Kauboji se vratili iz mrtvih

Hrvatski rukometaši pobijedili su dramatičnoj utakmici Portugal Luke Cindrića petnaestak sekundi prije kraja. Izabranici Hrvoja Horvata su se "vratili iz mrtvih" jer su veći dio utakmice odigrali jako loše, a početkom drugog dijela gubili su sa šest razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih 15 minuta uslijedio je veliki preokret kojeg su začetnici bili krila Ivan Čupić koji je zabio devet golova iz devet pokušaja i David Mandić, a u dramatičnoj završnici presudila je Cindrićeva kvaliteta.

Unatoč pobjedi, Hrvatska ne ovisi sama o sebi, jer mogu ispasti u slučaju da u zadnjem kolu Portugalci dobiju Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Znali smo da nas čeka težak turnir i da će odlučivati nekoliko lopti o odlasku na Olimpijske igre'

"Jučer se do kraja lomila utakmica, danas također, jučer iz plusa u minus, danas iz minusa u plus. Znali smo da nas čeka težak turnir i da će odlučivati nekoliko lopti o odlasku na Olimpijske igre. Imali smo dobrih i loših trenutaka u igri, ali mislim da se dižemo, da se dobro rotira i da svi dobivaju priliku. Sutra imamo tu utakmicu s Tunisom i vidjet ćemo hoće li ovo sve biti dostatno za Olimpijske igre. Isprovocirali smo da pobjeda ode na našu stranu", rekao je Čupić.

'Nedostaje nam kontinuiteta u rotacijama'

"I jučer i danas smo imali i dobre i loše trenutke. Mislim da igramo dobro, ima još jedna utakmica sutra. No, ima prostora za napredak. Nedostaje nam kontinuiteta u rotacijama i svemu, da smo konkurentni za 60 minuta. No, teško je sto sve skupiti za dva treninga. Nismo imali ni 15 sati odmora između utakmica protiv Francuske i Portugala i imali smo jučer dvije ozljede, pa smo uveli dva nova igrača. Sutra moramo potvrditi ovu pobjedu i vjerujem u odlazak na Olimpijske igre. Mi ćemo se sutra boriti, pobijediti i vjerujem da će to biti dovoljno za odlazak u Tokio. Ne zanima me Francuska i Portugal i njihovo poštenje, mi smo došli odraditi dobar turnir", dodao je strijelac devet golova iz devet pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska odlučujuću utakmicu za plasman igra protiv Tunisa u nedjelju od 18:30.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo