Kakva drska izjava: 'Ma, Hrvatska nije ništa posebno'

Veličanstvena pobjeda poljske rukometne reprezentacije nad Švedskom (35:25) bacila je cijelu zemlju u euforiju.

22.1.2014.
17:30
VOYO logo

"Protiv Hrvatske će biti jako teško, ali znamo da možemo pobijediti. Ma, Hrvatska nije ništa posebno. Ako im spriječimo brzi protok lopte i Duvnjaka, onda je to je to", rekao je Lucak, desno krilo Poljaka.

Lucak je nahvalio posebno Igora Vorija, ali Poljaci i za njega imaju recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vori je odličan, strašno visok i za njega nam trebaju ljestve da bi ga zaustavili. No, zaustavit ćemo ga timskim radom u obrani, kao što smo zaustavili i Šveđane. To je naša najveća snaga."

Poljaci od svih hrvatskih rukometaša najbolje poznaju Ivana Čupića, koji već dugi niz godina igra u poljskom Kielceu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čupić je fantastičan igrač. Jako je brz i precizan, no nije kao Hans Lindberg iz Danske. To je savršen igrač!", zaključio je na kraju za Sport.pl.

Pobjedom 33-22 (15-12) protiv Makedonije u Herningu, u ogledu 3. kola druge faze Europskog prvenstva u Danskoj u skupini I, reprezentacija Španjolske osigurala je polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonija je na početku imala dva vodstva 1-0 i 2-1, rezultatski je parirala do sredine prvog poluvremena, ali nakon toga su Španjolci preuzeli kontrolu rezultata. Na odmoru su imali tri pogotka prednosti, a u nastavku su se brzo odlijepili na visoku razliku koju nisu ispuštali do kraja.

Joan Canellas predvodio je Španjolsku sa šest pogodaka, a Filip Mirkulovski Makedoniju sa 7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je ovom pobjedom osigurala plasman u polufinale, u kojem će 24. siječnja igrati protiv Francuske. Domaćin Danska će u drugoj polufinalnoj utakmici igrati protiv pobjednika ogleda između Hrvatske i Poljske iz skupine II, koji će početi u 20.15 sati.

U toj skupini je u prvoj utakmici dana Rusija pobijedila Bjelorusiju 39-33 (23-17) u ogledu u kojem igrači očito nisu previše marili za obrane. Dmitrij Kovaljev zabio je 12 golova iz 12 pokušaja za Rusiju, dok je u Bjelorusiji najbolji strijelac bio Ivan Brouka s 9 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP rukometaša, 3. kolo:

Skupina I: Španjolska – Makedonija 33-22 Mađarska – Austrija (18.15) Danska – Island (20.30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Danska 8 (-1), 2. Španjolska 8, 3. Island 5 (-1), 4. Mađarska 3 (-1), 5. Makedonija 2, 6. Austrija 0 (-1)

Skupina II: Rusija – Bjelorusija 39-33 Švedska – Francuska 30-28 Hrvatska – Poljska 31-28

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Francuska 8, 2. Hrvatska 8, 3. Poljska 6, 4. Švedska 6, 5. Rusija 2, 6. Bjelorusija 0

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo