Povratnik u repku / Jakov Gojun o mladoj reprezentaciji: 'Ovi momci nekako su me vratili u mladost'

Jakov Gojun za RTL je komentirao sutrašnji susret s Nizozemskoj, kao i što je poraz protiv Crne Gore značio za Hrvatsku.

25.1.2022.
18:53
VOYO logo

Bliži se kraj nastupu hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Preostala je samo utakmica protiv Nizozemske, a ishod utakmice ne mijenja našu sudbinu.

Naša reporterka Maja Oštro Flis javila se iz Budimpešte gdje naši reprezentativci očekuju sutrašnji susret. Našoj reprezentaciji prošlog se tjedna pridružio Jakov Gojun, koji se vratio nakon četiri godine u reprezentaciju i najavio susret s Nizozemskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna neugodna reprezentacija koja nameće ritam. Jako puno trče, vuku tranziciju. Nadam se da smo poslije ove pobjede dobili samopouzdanje, posebno mladi igrači i da ćemo se sutra s pobjedom oprostiti od prvenstva," rekao je Gojun,

Gojunu čast što je ponovno dio reprezentacije

Izbornik Hrvoje Horvat zvao je Gojuna u reprezentaciju nakon što je Hrvatska desetkovana raznim ozljedama i brojnim pozitivnim nalazima na koronavirus. Unatoč osobnoj tragediji, Gojun nije oklijevao o odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je uvijek drago obuči dres. Za mene je hrvatski dres oduvijek bio nešto najviše. Imao sam tragediju kod kuće, doslovno sam došao ovdje bez treninga. Ovi momci nekako su me vratili u mladost, reprezentacija mi je puno dala i jednostavno nisam imao srca reći ne," rekao je.

Poraz protiv Crne Gore koštao je Hrvatsku konkuriranja za polufinale EP-a, ali mladi reprezentativci naučili su važnu lekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo ih stvarno motivirali, htjeli smo im objasniti neke situacije kako je prije bilo. Protiv Crne Gore smo ušli malo lakše nego što smo trebali. Objasnili smo im kako je prije bilo, da smo znali zvati timeout i trgnuli se," kaže Gojun o govoru kojeg je održao zajedno s Ivanom Čupićem.

Hrvatska će sutra odigrati posljednji susret u drugoj fazi Europskog prvenstva. Za nas je prvenstvo sutra gotovo, ali već u travnju nas čekaju nove borbe i izazovi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo