SEHA liga / Jaganjac zabio sedam golova s vanjske pozicije, nedovoljno da Červarov sastav iznenadi PPD Zagreb

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebaši su nakon poraza od Vardara u Ligi prvaka ostali u Skoplju, prekinuvši negativan niz na krilima Mandalinića i Horvata

3.10.2017.
22:59
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Rukometaši hrvatskog prvaka PPDZagreba kao gosti su svladali skopski Metalurg sa 32-26 (13-12) u dvoboju 5. kola SEHAlige te izbili na drugo mjesto.

Momčad pod vodstvom KasimaKamenice većim je dijelom kontrolirala utakmicu protiv Metalurga, zahvaljujući ubojitom šutu StipeMandalinića (8/9), preciznom ZlatkuHorvatu sa sedam metara (5/5) te vrataru MatevžuSkoku koji je imao 10 obrana, zaustavivši i tri sedmerca domaćim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je na odmor otišao s minimalnom prednošću 13-12, a u 46. minuti došao do +4 (25-21). No, Metalurg je u četiri minute došao na pogodak zaostatka (25-24), ali do izjednačenja Makedonci nisu mogli. Vuglač je s tri pogotka u završnih osam minuta, a sedam ukupno, slomio otpor domaćih.

Najbolji strijelci Zagreba bili su Mandalinić sa osam, Vuglač sa sedam i Horvat sa šest golova. Najučinkovitiji igrač Metalurga bio je HalilJaganjac sa sedam pogodaka. AnteTokić postigao je tri pogotka za makedonski sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je našićki Nexe uvjerljivo poražen sa 23-35 na gostovanju kod bjeloruskog prvaka Meškova u Brestu.

Nakon nepotpunog 5. kola vodeća momčad SEHA lige je europski prvak Vardar s maksimalnih 12 bodova. PPDZagreb je drugi sa dva boda manje i utakmicom više. Po devet bodova imaju trećeplasirani Tatran Prešov i Meškov Brest. Nexe je na osmom mjestu sa četiri boda, jednim više od pretposljednje Vojvodine i posljednjeg Dinama iz Pančeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo