Obiteljski ogledi / Iznenadit će vas tko je prije Nexea posljednji pobijedio Zagreb u Prvenstvu Hrvatske! Danas ne igraju u Premijer ligi!

Image
Foto: Zeljko Hladika/Pixell

U dresu momčadi iz glavnog grada su tada nastupali Horvat, Kaleb, Duvnjak, Bičanić te internacionalci Terzić, Kapisoda i Toskić, a s klupe ih je predvodio Nenad Kljajić

28.3.2022.
11:04
Zeljko Hladika/Pixell
VOYO logo

Našički Nexe je proteklog vikenda prekinuo 225 utakmica dug niz nepobjedivosti PPD Zagreba te vladarima hrvatskog rukometa nanio prvi poraz nakon gotovo 15 godina.

Ta vijest je odjeknula hrvatskim sportom no čak se i najbolji poznavatelji hrvatskog rukometa mogu sjetiti tko je pobijedio Zagreba tog sad već jako davnog 13. travnja 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije riječ ni o Metkoviću, Brodomerkuru ili pak Zametu već o momčadi RK Osijeka. Osijek se danas natječe u drugom rangu hrvatskog rukometa no 2007. godine je imao ozbiljnu momčad koja je u Kutiji šibica iznenadila Zagreb, tada Croatia osiguranje sa 39:38.

Duvnjak s jedne, Duvnjak s druge strane

Čak i nakon Nexeove pobjede prošlog vikenda, taj trijumf Osječana je ostao jedini Zagrebov poraz u Zagrebu otkad je hrvatske lige. Osijek je te godine osvojio drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Igra se za naslov /

Senzacija u Našicama, Nexe po prvi put u povijesti porazio PPD Zagreb!

Image
Igra se za naslov /

Senzacija u Našicama, Nexe po prvi put u povijesti porazio PPD Zagreb!

Taj povijesni dvoboj su obilježili obiteljski dvoboji. Naime, Ivo Duvnjak je vodio s klupe osječku momčad, a njegov sin Domagoj, tada 19-godišnjak, je igrao za Zagreb CO. Osim njih dvojice na suprotnim stranama terena su se našla i braća Somić. Vrata Zagreba je branio Vjenceslav, a njegov brat Josip je stajao na golu Osijeka.

Iako je nakon 15 godina lako pomisliti kako je Zagreb igrao s nekom kombiniranom ekipom u tom susretu, sastavi i sjećanja aktera sugeriraju kako to nije bilo tako. U dresu momčadi iz glavnog grada su tada nastupali Horvat, Kaleb, Duvnjak, Bičanić te internacionalci Terzić, Kapisoda i Toskić, a s klupe ih je predvodio Nenad Kljajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebu nije pomoglo ni Horvatovih 15 'komada'

Povodom desete godišnjice te pobjede za Glas Slavonije se utakmice prisjetio kapetan momčadi Osijek Elektromodul, Vedran Abramović.

"Tada smo završili sezonu na drugom mjestu, ali svih tih godina složila se odlična momčad koja je bila i klapa izvan terena. Rekao bih idealna kombinacija mladosti i iskustva. Uvijek nas je uoči utakmice sa Zagrebom trener Ivo Duvnjak pokušavao uvjeriti kako se iznenađenja događaju u sportu. Upravo to se i dogodilo. Dosta toga se poklopilo, ako se dobro sjećam oni su pred našu utakmicu ispali iz Europe pa su valjda bili u drugom filmu. Naravno, proslavili smo tu pobjedu, ali to da smo prvi koji su pobijedili Zagreb u Zagrebu u tom trenutku nitko nije pomislio. Tek poslije, kada smo čitali u novinama, i o tome se počelo pričati", rekao je tom prilikom Abramović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je jedan raritet vezan za tu utakmicu. Naime, Horvat je zabio za Zagrepčane čak 15 pogodaka, ali im ni to nije bilo dovoljno. Uz njega u redovima Zagreba je najraspoloženiji bio tada 19-godišnji Domagoj Duvnjak sa 6 golova, a od Osječana najefikasniji su bili Rudović sa 7 te Kasak s 5 golova.

Iako je Nexe prekinulo veliki, gotovo nevjerojatan niz Zagrepčana proteklog vikenda, Osječani su i dalje jedini koji se mogu pohvaliti prvenstvenom pobjedom u gostima protiv najdominantnije sile hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CO Zagreb     38 (19)

Osijek             39 (21)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREB - SD Trešnjevka. Gledatelja: 100. Suci: Sarajlić (Velika Gorica) i Vukušić (Zagreb)

CO ZAGREB: Uvodić, V. Somić, Kaleb, Duvnjak 6, Valčić 4, Lelić 1(1), Toskić 2, Golić, Anušić, Kapisoda, Horvat 15 (2), Bičanić 7, Terzić 2(1) i Vukić 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSIJEK ELEKTROMODUL: J. Somić, Vujović, Pintar 2, Tomas 3, Kasak 5, Jurić, Abramović 4(1), Pongračić 5, Veraja, Vranić 4, Kuže 3(2), Pažin 4, Bičvić 2 i Rudović 7.

SEDMERCI: CO Zagreb 6(4), Osijek Elektromodul 4(3); ISKLJUČENJA. CO Zagreb 4 minute, Osijek Elektromodul 12 minuta. CRVENI KARTON: Anušić (CO Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo