DAO, PA POVUKAO OSTAVKU

IZBORNIK SE OPRAVDAVA: ‘Svjestan sam što sam rekao, ali Hrvatska je iznad mojih stavova i riječi’

Nakon niza peripetija u posljednjih mjesec dana Željko Babić je ostao izbornik hrvatskih rukometaša koje će okupiti od 31. listopada do 6. studenoga u Umagu.

Babić je poslije ispadanja u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru objavio kako odlazi s kormila hrvatske reprezentacije. Više od mjesec dana je trajala potraga za njegovim nasljednikom, da bi koordinator za muški rukomet Ivano Balić u ponedjeljak iznenađujuće objavio da Babić ostaje izbornik.

BABIĆ OBJAVIO POPIS ZA REPREZENTATIVNI TJEDAN: Hrvatska ostala bez kapetana, iz HRS-a odgovorili zašto

O ostavci na Upravnom odboru

No, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac, alfa i omega našeg rukometa, potvrdio je na konferenciji za novinare da će se o Babićevoj ostavci tek raspravljati.

RUSVAJ U HRVATSKOM RUKOMETU: Balić tvrdi da Babić ostaje, veliki gazda traži odgovore na 4 pitanja!

“Ostavku ćemo razmotriti na Upravnom odboru, koji ćemo sazvati za desetak dana, a Balić i Babić dogovorili su se oko daljnje suradnje”, rekao je Gobac.

‘Moralna mi je obveza da pomognem’

Sam Babić je pokušao pojasniti zašto je dao ostavku, a onda potom ipak pristao nastaviti voditi reprezentaciju.

“Neizmjerno volim Hrvatsku i neizmjerna mi je čast da mogu biti izbornik hrvatske reprezentacije. Hrvatski rukometni savez i hrvatska reprezentacija su ispred mog karaktera, mojih stavova i riječi. Ja sam svjestan što sam rekao u tom trenutku i sigurno sam imao svoj razlog, međutim ako ljudi iz HRS-a misle da još uvijek mogu pomoći hrvatskoj reprezentaciji, onda je moja moralna obveza kao građanina Hrvatske da pomognem ako mogu. Treba čekati Upravni odbor”, istaknuo je Babić.

Povratak na Net.hr