SPECIJAL - NA SILVESTROVO IZ BEČA / Ivan Martinović nam se javio za Silvestrovo iz Beča: 'Od kad sam se zaručio igram još bolje, a srce sam slušao i kad sam odabrao Hrvatsku ispred Austrije i nisam pogriješio. Živim svoje snove'

U specijalu na Silvestrovo ugostili smo desnog vanjskog hrvatske rukometne reprezentacije Ivana Martinovića koji nam se video putem javio iz Beča. Inače, napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod naših rukometaša na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

31.12.2023.
14:47
VOYO logo

Ivan Martinović (25) igra rukomet života. Iza njega je najbolja polusezona u Bundesligi u dresu Melsungena, kluba u kojem igra zajedno s Davidom Mandićem i Domagojem Pavlovićem.

Image
EKSKLUZIVNO /

Martinović za Net.hr: 'Mi smo Hrvatska, uvijek možemo daleko na ovakvom turniru, a svi će reći da je favorit isti'

Image
EKSKLUZIVNO /

Martinović za Net.hr: 'Mi smo Hrvatska, uvijek možemo daleko na ovakvom turniru, a svi će reći da je favorit isti'

Image

OVDJE možete čitati sve o Europskom prvenstvu u rukometu 2024 i gledati ekskluzivne podcaste, razgovore i priloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melsungen je pravi hit dosadašnjeg tijeka Bundeslige. To je gradić od 14.000 stanovnika u sjevernom Hessenu u Njemačkoj kojem se izlaz na europsku rukometnu scenu smiješi u ovim trenucima i koji prkosi pravim gigantima.

Klub iz tog malog grada ugurao se, naime, među veliku četvorku njemačkog rukometa. Dakle, Melsungen je četvrti u Bundesligi, po četiri boda iza Magdeburga i berlinskog Füchsea (32 boda imaju obje momčadi) - bod iza Flensburga (28) i bod ispred aktualnog prvaka Kiela (26 bodova) za koji nastupa kapetan Hrvatske Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije nimalo jednostavno, ali Melsungen ide na pogon, između ostalih i Hrvata koji su u formi. Martinović je ponajbolji strijelac momčadi, a David Mandić čovjek bez kojeg se njihova obrana ne može zamisliti, a niti hrvatske rukometne reprezentacije..

Martinović je namjestio svoje nišanske sprave, neki dan zabio u Hannoveru za pobjedu nevjerojatnih 16 golova, malo prije toga Magdeburgu, koji je svjetski i europski prvak, utrpao deset komada. Svi sad nekako očekujemo da će nastaviti uništavati golmane i na Euru u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Silvestarskom specijalu Net.hr-a ugostili smo Ivana Martinovića, kojem će ovo biti četvrto veliko natjecanje za hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Ivan je rođen u Austriji, u Beču, ali s 15 godina odlučio je da će igrati za Hrvatsku. Srce je tako htjelo, kucalo je brže na spomen Hrvatske nego Austrije. Sad je jedan od nositelja igre Hrvatske...

"Odluka nije bila laka, ali niti teška, cilj mi je bio igrati s bratom u reprezentaciji. Na rukometnom kampu u Zadru sam osjetio nešto u srcu. Otac mi je predložio da tamo odem. Bio sam klinac. Gušt mi je tamo biti s ekipom. U tom trenutku, odluka nije bila više teška. Uvijek sam htio igrati s najboljima. Neopisivo je igrati za Hrvatsku. To je bila jedna od mojih najboljih odluka u životu. Srce je tako htjelo", kazat će Ivan Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo će naši rukometaši na turniru u Njemačkoj u skupini B igrati u prvoj fazi natjecanja s Austrijom, kao još i s jakim Španjolcima na startu, te Rumunjima. Euro počinje 10. siječnja, traje do 28. siječnja, a utakmice hrvatske rukometne reprezentacije ćete moći gledati na glavnom RTL kanalu i platformi Voyo.

Image

Bombarder nam se javio danas iz Beča video putem i s njim smo razgovarali 18 minuta. Otkrio nam je i tajnu svojih sjajnih nastupa. Ivan se, naime, zaručio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaručio sam se i malo mi je pao kamen sa srca i poslije toga mislim da sam čak i odigrao najbolje utakmice u sezoni. Bio mi je mali pritisak. Fokus je opet više na rukomet. Ciljevi su odigrati dobro prvenstvo, ostati zdrav, krenuti s pobjedom protiv Španjolske, a poslije jedne takve pobjede sve je moguće".

Ide mu kao nikad u Njemačkoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam neki osjećaj u prosincu sad u nekim utakmicama da mi sve ulazi, što god šutnem. Imam samopouzdanja. Može se reći da igram svoj najbolji rukomet u životu. Nisam očekivao da ću se tako brzo vratiti. Zadovoljan sam. Najjača polusezona u Bundesligi".

Image

Dosadašnje pripreme su bile intenzivne i Perkovac je ubrzao igru reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je u Austriji Duvnjak odigrao prvenstvo na prednjem u toj 5-1 obrani, koja god ekipa da dođe neće im biti lagano. Što je sve tada Duvnjak napravio, koliko je lopti uzeo, prekida napravio, onda su dolazili laki golovi, ako može da naš kapetan odigra tako i sad kao tad."

Image

Što nam je još rekao, o čemu smo sve razgovarali s Ivanom Martinovićem pogledajte u priloženom videu gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Dolje u VIDEU pogledajte hit gostovanje Slavka Goluže u studiju Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo