Islanđani ljuti: Zašto Srbi favoriziraju Hrvate?

Na Europskom prvenstvu u Srbiji nikad nije dosadno. Došlo je do toga da su se islandski mediji počeli buniti jer, zamislite, 'Srbi favoriziraju Hrvate'.

19.1.2012.
15:05
VOYO logo

Činjenica je da hotel Srbija u kojem su smještene Norveška, Slovenija i Island ima samo tri zvjezdice, a Villa Breg, gdje je smještena Hrvatska, ima pet zvjezdica!

"Još je nevjerojatnije da su Hrvati smješteni u istom hotelu u kojem su odsjeli suci i neki članovi Europskog rukometnog saveza", pišu islandski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši se na takve optužbe mogu samo nasmijati. Nisu oni birali hotel, a u hotelu ionako nemaju nikakav kontakt sa sucima. Uostalom, suđenje na našoj utakmici protiv Islanda bilo je više nego dobro i nijedan izbornik se nije bunio ni na jednu odluku. "Hrvatska je smještena u drugi hotel isključivo zbog sigurnosnih razloga. Villa Breg nalazi se na brdašcu, malo dalje od grada i lakše je organizirati čuvanje objekta", kaže se u priopćenju organizatora.

Čudno je da se Islanđani nisu bunili kada su oni bili domaćini Svjetskog prvenstva 1995. godine i kada su jedini bili smješteni u privatnom hotelu u jednom manjem gradu. I ako već Islanđani žele znati, Hrvatska je po rejtingu EHF-a i IHF-a reprezentacija koja je, ako već ne mogu svi stati u isti hotel, zaslužila smještaj u drugom hotelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hotel Srbija nalazi se u strogom centru grada i ima samo 85 soba. Dakle, čak ni teoretski sve četiri reprezentacije nisu mogle u taj manji hotel. Svaka soba ima klima-uređaj, minibar, TV sa satelitskim programom. U hotelu je i wellness-centar, ali samo za žene. Cijena noćenja je 45 eura u jednokrevetnoj sobi s francuskim ležajem.

Cijena sobe u hotelu Villa Breg iznosi 52 eura. Hotel ima nekoliko restorana, bar koji ima vidikovac s kojeg se pruža pogled na gradske krovove i zvonike, dva bazena, unutrašnji s grijanom vodom i vanjski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga ima i dvije kade s hidromasažerima, dvoranu za fitness s najmodernijim spravama, dvije finske saune, tursku kupelj, dvije sobe za masažu, solarij te dvije sobe za meditaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo